Najgora momčad lige presudila Atleticu, Barca petardom stigla na korak do titule

Foto: Hina

ŠOKANTAN zaplet dogodio se u pretposljednjem kolu španjolskog prvenstva. U mrtvoj trci za naslov prvaka Atletico Madrid doživio je neočekivan poraz od najgore momčadi lige Levantea, 2:1. Time je ostao iza Barcelone i Reala, i završio lov na titulu.

Barcelona je sa uvjerljivih 5:0 demolirala gradske rivale Espanyol i zadržala prvo mjesto s bodom ispred Reala, koji je s 3:2 porazio Valenciju. Atletico zaostaje tri boda za Barcom, pa bi i u slučaju da se bodovno poravna u zadnjem kolu opet bio lošiji od katalonskog kluba jer ima gori međusobni omjer. To znači da će naslov otići Barceloni ili Realu, koji zaostaje jedan bod. U posljednjem kolu Real i Barca gostuju, madridski klub kod Deportiva iz La Corune, a Barcelona u Granadi.

Torres doveo Atletico na vrh, ali samo na šest minuta

Atletico je u gostima kod Levantea poveo već u 2. minuti golom Fernanda Torresa. No, uslijedio je neočekivani preokret, u 30. je poravnao Victor, a pobjedu Levanteu donio je Giuseppe Rossi u 90. minuti.    

Suarez tri gola ispred Ronalda

Barcelona je sa 5:0 razbila Espanyol u gradskom derbiju. Messi je otvorio u 8. minuti pogotkom za vodstvo, a Luis Suarez je nastavio s golovima u 52. i 61. minuti za ukupno 36 u prvenstvu ove sezone. Cristiano Ronaldo ima tri manje. Urugvajac je upisao i asistenciju, a Rafinha i Neymar dovršili posao. Ivan Rakitić igrao je do 73. minute.

Real je imao puno teži posao od Barce i Atletica, ali prošao je bolje od gradskih rivala. Ronaldo je zabio u 26. za 1:0, Benzema u 42. povisio i činilo se da će Zidaneova momčad i bez Luke Modrića, koji je iznenada otpao iz kadra, lako doći do pobjede. No, u 55. je Rodrigo smanjio zaostatak četiri minute kasnije Ronaldo je zabio svoj 33. gol sezone, a u 81. minuti Gomes je zabio za 3:2 i pobudio nadu "Šišmiša". Dvije minute kasnije Valenciji je isključen Rodrigo i Real je sačuvao tri boda protiv ekipe koja je s više udaraca i većim posjedom lopte bila blizu iznenađenja. Mateo Kovačić igrao je od 65. minute za Real.
 

 
Igrali Halilović, Čop i Radošević


Getafe i Sporting iz Gijóna, koji se bore za opstanak, odigrali su 1:1, a hrvatski veznjak Alen Halilović igrao je do 68. minute za Sporting.

Napadač Malage Duje Čop, koji je u prošlom kolu upisao dva gola i asistenciju, ove nedjelje je gostovao kod Celte. Momčad iz Viga je slavila 1:0, a Čop je u 80 minuta na terenu tek jednom bio u prilici, ali je njegov pokušaj u 42. minuti bio neprecizan.

Eibar je protiv Betisa remizirao 1:1, a Josip Radošević je igrao do 61. minute.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.