Mullings opet pozitivan na doping

JOHN REGIS, agent jamajčanskog sprintera Stevea Mullingsa (28), potvrdio je da je njegov štićenik bio pozitivan na doping-testu tijekom nacionalnog prvenstva održanog u lipnju.

Jamajčanska antidopinška agencija (JADCO) objavila je u četvrtak da je jedan atletičar pao na doping-testu, a lokalni su mediji otkrili da je riječ o Mullingsu koji s 9.80 drži treći rezultat u svijetu na 100 metara ove godine. U petak je i agent potvrdio da je doista njegov klijent bio pozitivan. Nije htio otkriti o kojoj se zabranjenoj supstanci radi, ali mediji tvrde da je riječ o furosemidu, diuretiku koji se najčešće koristi za prikrivanje nazočnosti drugog nedopuštenog sredstva u tijelu.

Upravo je na furosemid nedavno pozitivan bio i brazilski plivač Cesar Cielo Filho. Branio se time da je spornu supstancu uzeo nehotice u dodatku prehrani, a njegovo je objašnjenje prihvatio i nacionalni savez i oslobodio ga krivnje, što je naknadno potvrdio i Međunarodni sportski sud (CAS).

Što se tiče Mullingsa, ukoliko se i B-test pokaže pozitivnim, atletičar bi mogao biti doživotno suspendiran budući da je već 2004. u njegovom tijelu otkrivena nedopuštena količina testosterona zbog čega je bio kažnjen s dvije godine zabrane nastupa.

Mullings je trebao biti jedan od favorita na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Daeguu (27. kolovoza - 4. rujna) i na 100 i na 200 metara. Najveći mu je uspjeh dosad bila zlatna medalja na 4x100 metara na SP-u u Berlinu prije dvije godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.