Na doček olimpijaca došlo jako malo Zagrepčana. Ovako je Tomašević to objasnio

Foto: Neva Zganec/Pixsell

DANAS je na Trgu bana Jelačića bio pripremljen doček hrvatskim sportašima koji su do sada osvojili medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Program je počeo u 16:30 nastupom DJ-a i Zaprešić Boysa, a sportaši su na Trg stigli sat vremena kasnije. Kako je to izgledalo, možete pogledati OVDJE. 

No dio hrvatskih navijača jako je razočaran dolaskom. Okupio se jako mali broj ljudi, a neke procjene govore o nešto malo više od tisuću ljudi. Dijelu njih nije jasno zašto se organizirao doček usred Igara, dok drugi smatraju da je velika greška organizirati to usred radnog dana. Tomislav Tomašević je u razgovoru za medije pojasnio logiku Grada kao organizatora te je istaknuo da je sve napravljeno u dogovoru sa sportašima.

"Takav je bio dogovor"

"Ovo je četvrta uzastopna medalja Sinkovića, to je neviđeno. Oni su rekli da žele doći na glavni trg svojeg grada, na nama je da to ispunimo. Svjesni smo da Igre padaju na termin kad je dosta Zagrepčana izvan grada. Oni su se složili da nema smisla raditi doček početkom rujna kad se svi vrate jer je previše odmaknuto od Olimpijskih igara", započeo je.

"Vaterpolo? Ne bih rekao da je to iznenađenje. Čuo sam se s Tuckom i on mi je rekao da je uvjeren da mogu izbaciti Španjolce. Mi smo rekli da će biti doček za sve olimpijce i dalje ovisno o ostvarenom rezultatu. Zašto je sad bio doček? Zato što sportaši imaju različite obveze, htjeli smo okupiti ove koji su u Hrvatskoj sad", dodao je.

"Puno sportaša ima obveze, recimo Donna Vekić. Izvan Hrvatske je, počinju joj pripreme. Nekima je pasao samo ovaj termin. Sinkovići, primjerice, idu na doček i u Samobor odmah iza Zagreba. Organizirat ćemo, nadam se, i za vaterpoliste i taekwondoašice i sve one koji su i dalje na Igrama", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.