Na Euru će navijačima koji nose lažni dres prijetiti nevjerojatna kazna

Foto: EPA

U NJEMAČKOJ se od 15. lipnja do 14. srpnja, u vrijeme Europskog nogometnog prvenstva, očekuje ogroman broj navijača u svim većim gradovima, pa tako i onih iz Hrvatske. Svi oni trebat će voditi računa o najavljenom strogom provođenju zakona i predviđenim drakonskim kaznama. 

Njemačka provodi stroga pravila o buci u stambenim područjima, između 22 sata i 6 sati radnim danom, a u nekim gradovima se zbog konzumacije alkohola na otvorenom može ostati bez 50 eura. Dok se u ovim slučajevima radi o manje-više uobičajenim praksama čuvanja javnog reda, jedna druga najava šokirala je navijače. 

Kazne od pet tisuća eura

Naime, zbog nošenja neoriginalnog dresa policija će vas moći kazniti s čak pet tisuća eura po zakonu o zaštitnim znakovima. Njemačke vlasti planiraju nasumične provjere na glavnim prometnim točkama i mjestima događanja kako bi suzbile krivotvorenu robu.

Kopije su vrlo popularne na tržištu nogometnih dresova jer originali u službenim dućanima posljednjih godina dostižu astronomske cijene. Samo gornji dio dresa nerijetko košta više od sto eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.