Na put bez imperativa, ali s velikim motivom

"NIKADA nismo bili u težoj situaciji. Svi igrači morat će dati više od svojih mogućnosti, a trebat će nam i velika pomoć publike", istaknuo je Lino Červar prije puta u Austriju, gdje će hrvatsku rukometnu reprezentaciju po deseti put voditi na velikom natjecanju.

Iza Červara su četiri svjetska, tri europska prvenstva te dva nastupa na Olimpijskim igrama. Iza njega i igrača su brojna, najveća odličja i tek poneko razočarenje drvenom medaljom, jer od Hrvatske se uvijek očekivalo ono najsjajnije - zlato. Ne i ovaj put, jer Hrvatska je tijekom posljednjih ciklusa prilično bezbolno obavila smjenu generacije, a zenit promjena dogodit će se upravo u Austriji, gdje se kreće s uigravanjem momčadi za London 2012. godine.

Rijetko smo i jako davno ispraćali rukometaše na put, a da nismo znali što od njih možemo očekivati. No, upravo to daje draž  natjecanju koje započinjemo u utorak u Grazu protiv Norvežana (20.10).

Nakon dugo vremena naši rukometaši nemaju imperativ, iako puls nacije nalaže borbu za medalju. No, zna se da s početkom turnirskog natjecanja pospremamo sve ono što se radilo i događalo na pripremama, nestaju favoriti i autsajderi, a jedino čemu se reprezentacije mole jest - što manje ozljeda.

Červar nije imao sreće. Tijekom priprema Lacković je razrezao ruku, Valčiću je pukao trbušni zid i bez njega ćemo sigurno biti u prvoj utakmici.

"Ozljeda Valčića poremetila nam je planove, međutim oslonit ćemo se na mlade koji će morati ponijeti teret na ovom natjecanju. S Norvežanima također neće biti lako, ako želimo pobijediti, moramo odigrati veliku utakmicu na startu", rekao je izbornik na odlasku iz Splita.

Nakon Norvežana, u četvrtak čekaju ih Ukrajinci pa Rusi u subotu. Neće biti lako, ali toliki talent koji Červar posjeduje u svojim redovima, negdje bi morao isplivati...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.