Nadal: Ajduković ima jedan od najboljih bekenda protiv kojih sam ikad igrao

Foto: EPA

SPLIĆANIN Duje Ajduković (23) izgubio je u polufinalu ATP turnira u Bastadu od Rafaela Nadala, jednog od najvećih tenisača svih vremena. Bilo je 4:6, 6:3, 6:4. Hrvatski tenisač, koji je bio 130. na svijetu uoči ovog turnira i u njega je ušao kao kvalifikant, pružio je sjajan otpor legendarnom Nadalu te je vodio 1:0 u setovima, no Španjolac je ipak došao do preokreta.

"Mislim da je ovo bio jako težak meč, Ajduković ima jedan od najboljih bekenda protiv kojih sam ikad igrao. Bilo je jako teško natjerati ga na greške, ali uspio sam i preživio sam. Jako sam sretan što idem u finale. Pobijedio sam u četiri meča zaredom, to je za mene veliki uspjeh jer to nisam uspio već skoro dvije godine. Oporavljam se od niza ozljeda, borim se i mislim da su mečevi kao onaj jučer i danas oni zbog kojih ću sutra biti još malo bolji", rekao je Nadal nakon meča.

Nadal (38) trenutno igra povratničku godinu nakon što je zbog ozljede propustio gotovo cijelu 2023., a uoči turnira bio je 261. na svijetu. Pobjedom nad Ajdukovićem stigao je do svog prvog finala još od Roland Garrosa 2022. godine. Ajdukoviću je ovo polufinale bilo daleko najveći uspjeh na ATP razini, a od ponedjeljka će biti na najboljem renkingu karijere, što će vrlo vjerojatno biti 110. mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.