Nagelsmann otpisao jednog golmana za Euro. Matthäus iznenađen: Ne razumijem odluku

Foto: EPA

NJEMAČKA i Škotska u petak u 21 sat na Allianz Areni igraju prvu utakmicu Europskog prvenstva. Izbornik domaćina turnira Julian Nagelsmann objavio je konačan popis reprezentativaca i na njemu su se našla tri golmana: Manuel Neuer (38) iz Bayerna, Marc-Andre Ter Stegen (32) iz Barcelone i Oliver Baumann (34) iz Hoffenheima.

Nagelsmann je na preliminarnom popisu imao i četvrtog golmana, Alexandera Nübela (27) iz Stuttgarta, no on neće biti jedan od članova Njemačke na Euru. Legendarni njemački nogometaš Lothar Matthäus (63), koji je s Bayernom u 80-ima i 90-ima osvojio 15 trofeja te s Njemačkom bio europski prvak 1980. i svjetski prvak 1990., ne slaže se s izbacivanjem Nübela.

Matthäus: Ne razumijem ovu odluku

Nagelsmann je sredinom svibnja poručio da će voditi četiri golmana, no predomislio se uoči početka turnira. "Ne razumijem ovu odluku, jako sam se iznenadio. Žao mi je Nübela jer je imao izvanrednu sezonu", rekao je Matthäus, prenosi Bild.

"Prvo, bilo bi logično povesti Nübela, Stuttgart je imao velike koristi od njegovih nastupa. Drugo, kao 27-godišnjak, on je jedini mlađi golman koji će biti potreban u budućnosti, zato bih ga obavezno poveo sa sobom", dodao je Matthäus.

Alexander Nübel / Foto: EPA

Baumann ili Nübel?

Neuer i Ter Stegen godinama su jedni od najboljih golmana na svijetu te su uvijek u reprezentativnom kadru. Dvojba je, stoga, mogla biti samo između Baumanna i Nübela.

Baumann je kapetan Hoffenheima, za koji je prošle sezone upisao 36 nastupa, primio 68 pogodaka i dvaput sačuvao netaknutu mrežu i s njim završio na sedmome mjestu Bundeslige. U Hoffenheimu, gdje mu je suigrač hrvatski napadač Andrej Kramarić, brani od 2014. godine. Prije toga bio je član Freiburga. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na tri milijuna eura.

Nübel je sedam godina mlađi od Baumanna. Riječ je o golmanu koji je sa Stuttgartom osvojio senzacionalno drugo mjesto u Bundesligi, i to ispred Bayerna, pri čemu je u 34 nastupa primio 39 pogodaka, a u 14 utakmica nijednom nije vadio loptu iz mreže. U karijeri je branio za Paderborn, Schalke i Monaco, a sada je član Bayerna, koji ga je posudio Stuttgartu. Vrijednost mu je procijenjena na 12 milijuna eura.

Popis njemačke reprezentacije za Europsko prvenstvo:

Golmani: Oliver Baumann (Hoffenheim), Manuel Neuer (Bayern), Marc-André ter Stegen (Barcelona)

Braniči: Waldemar Anton (Stuttgart), Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Joshua Kimmich (Bayern), Robin Koch (Eintracht Frankfurt), Maximilian Mittelstädt (Stuttgart), David Raum (RB Leipzig), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)

Vezni igrač: Robert Andrich (Bayer Leverkusen), Chris Führich (Stuttgart), Pascal Groß (Brighton), Ilkay Gündogan (Barcelona), Toni Kroos, Jamal Musiala (Bayern), Aleksandar Pavlović (Bayern), Leroy Sané (Bayern), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Napadači: Maximilian Beier (Hoffenheim), Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Arsenal), Thomas Müller (Bayern), Deniz Undav (Stuttgart)

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.