koronavirus u sportu

Najbogatiji srpski nogometaš zbog odlaska u pritvor ostaje bez bogatstva

Foto: Gulliver / Getty Images

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ, najbogatiji nogometaš Srbije koju je golom odveo na prošli SP, mogao bi izgubiti spomenuti naslov.

Naime, zbog tromjesečnog kućnog pritvora, na koji je osuđen zbog kršenja samoizolacije u Srbiji, u kojoj zbog pandemije koronavirusa vlada izvanredno stanje, prijeti mu da ostane bez gotovo 20 milijuna eura.

Prijović je u siječnju prošle godine potpisao ugovor s Al Ittihadom, po kojem mu se najbogatiji saudijski klub za četiri i pol godine obvezao platiti 25 milijuna eura i to bez bonusa za golove i asistencije. U novom klubu krenuo je sjajno, ali nakon pola godine je pao, pa je udaljen iz prve momčadi i neuspješno je tražio novi klub. 
Al Ittihad mu tako do kraja ugovora mora platiti sve predviđeno ugovorom.

Međutim, spas za blagajnu saudijskog velikana dolazi Prijovićevim nevjerojatno nepromišljenim ponašanjem. U ugovoru s Al Ittihadom ima klauzulu da klub može raskinuti ugovor na igračevu štetu, ako on svojim ponašanjem drastično šteti ugledu Al Ittihada. 

Ono što je prošlog tjedna napravio u domovini moglo bi se podvesti pod to. Prijović bi tako mogao ostati bez 2,75 milijuna eura za polovicu aktualne sezone te još 16,5 milijuna eura za iduće tri. To je ukupno 19,25 milijuna eura. Naravno, bez raskošnih bonusa. 

Prijović je jedan od deset ljudi koje je policija zatekla u baru beogradskog hotela Crown Plaza te ih uhitila. Odvedeni su pred tužitelja zato što su prekršili odluku vlade o zabrani okupljanja tijekom izvanrednog stanja koje je na snazi u Srbiji zbog haranja korone.

Propust Prijovića i ostalih nije bio kršenje policijskog sata koji je na snazi u Srbiji, nego što su ušli u restoran i što ih je bilo više od pet. Prekoračili su dozvoljeni broj osoba na jednom mjestu. 

Svih deset koji su privedeni zaključili su sporazume s tužiteljstvom o priznanju krivnje na osnovu kojih su pravomoćno osuđeni na po tri mjeseca kućnog pritvora. Sporazum je potvrdio sud u Beogradu i istog dana presude su postale pravomoćne.

Među njima je Prijović, ali i poznata lica koja su se zatekla s njima, pjevač Radiša Trajković, proslavljen pod umjetničkim imenom Đani, njegova supruga i sin, ali i turbofolk legenda Mitar Mirić.

Prijović je treći poznati srpski nogometaš koji je šokirao zemlju svojim po život opasnim ponašanjem dok zemljom hara korona, kojom je u toj zemlji zaraženo preko dvije tisuće ljudi, dok ih je više od 50 umrlo. Prije njega to su napravili Luka Jović i Nikola Ninković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.