HNL

Najbolji strijelac Šibenika: Hajdukovci me zovu, ali nema potrebe

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

DINAMO u nedjelju od 19:05 ima prvu meč-loptu za osvajanje titule. Pobjedom na Šubićevcu kod Šibenika osigurao bi naslov prvaka neovisno o ishodu derbija u zadnjem kolu i rezultatu utakmice Hajduk - Istra koja se igra dan ranije. Uzbuđenje u HNL-u je na vrhuncu, a činjenica da Plavi igraju kod "drugog lica Dalmacije" daje poseban štih ovom susretu.

Ivan Delić je ove sezone jedan od najboljih igrača Šibenika, ali spada i među najučinkovitije igrače lige s obzirom na to da je u dosadašnjem dijelu prvenstva zabio devet golova i suigračima namjestio isto toliko pogodaka. U velikom razgovoru za Dalmatinski portal osvrnuo se na ono što ih čeka u nedjelju.

"Zovu, pitaju, mole me. Ali nema za tim potrebe. Ja želim pobijediti za svoj klub Šibenik i za svoje navijače. Normalno je da ljudi u Splitu žele da Hajduk bude prvak, bilo bi i lijepo da derbi u zadnjem kolu odlučuje zbog atmosfere, ali što se nas tiče, ja ću dati sve od sebe zbog Šibenika.

U svaku utakmicu ulazim maksimalno, dajem koliko god mogu za klub u kojemu igram", odgovorio je na pitanje zovu li ga Hajdukovi navijači koji sanjaju Dinamov kiks i nastavak snova Bijelih o prvoj tituli nakon 17 godina čekanja.

"Nisam pravi, malo treniram, ali mislim da ću biti spreman za nedjelju"

"Fibrica, viroza. Igrao sam pod temperaturom protiv Istre, gdje smo stali u bloku i na brze kontre uspjeli pobijediti. Nisam puno radio u fazi obrane, kažem, igrao sam bolestan, ali uspio sam zabiti pogodak. Uoči Dinama još nisam odradio niti jedan trening, ali krenut ću s trčanjem danas i vjerujem da ću biti spreman za nedjelju", dodao je Delić.

Jedan dio karijere proveo je i u Hajduku. "Sve je to iza mene. Ostale su uspomene. Meni su lijepe, ali to je daleko. Imao sam tada 18-19 godina, s 20 sam išao na prvu posudbu. U Hajduku II sam imao jako dobrih utakmica, da ih sad ponovim, bilo bi to čudo od igre. Pamtim izdanja protiv Gorice, Dinama II, čak i Šibenika, koji se tada borio za vrh, zatim Varaždina...", poručio je.

Dodao je i da smatra kako nije dobio pravu šansu: " Dobio sam priliku na kapaljku. Kakav ćete dojam ostaviti kad jednu utakmicu uđete 10-15 minuta, pa te dvije nema, a onda te još spuste u drugu momčad? Ali nema veze, pamtim samo sretne trenutke."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.