Najskuplji veznjak svih vremena već je među najkreativnijim igračima Premier lige

Foto: EPA-EFE

IZA Enza Fernandeza je nekoliko mjeseci kao iz snova. Na ljeto je nakon prve pune seniorske sezone u dresu River Platea za 44 milijuna eura prešao u Benficu. U portugalskom klubu ekspresno se nametnuo kao jedan od vođa ekipe koja s njim u sastavu nije izgubila ijednu utakmicu.

Uoči Svjetskog prvenstva Lionel Scaloni pozvao ga je u reprezentaciju, a turnir u Kataru započeo je kao igrač s klupe. Šokantni poraz od Saudijaca odgledao je s klupe, a Scaloni ga je u idućem kolu protiv Meksika uveo u drugom dijelu. Fernandez je zabio gol za 2:0, a u zadnjoj utakmici grupne faze bio je starter protiv Poljske i tada je asistirao.

U nokaut-fazi je započeo sve utakmice i uz Rodriga de Paula i Alexisa Mac Alistera činio sjajni tercet u sredini terena. Nakon osvojenog zlata ostvario je 121 milijun eura težak transfer u Chelsea i tako je postao najskuplji veznjak u povijesti. U prvih šest nastupa u Premier ligi dva puta je asistirao i, ako se po jutru dan poznaje, izgleda da će Fernandez opravdati ulaganje. 

U konkurenciji igrača koji su na terenu proveli barem 500 minuta Argentinac je prvi u kategoriji progresivnih dodavanja. U prosjeku bilježi 10.1 progresivno dodavanje po utakmici što je više od Arsenalovog Oleksandra Zinčenka i Cityjevog Kevina De Bruynea. Podsjetimo, progresivno dodavanje je svako kojim se lopta približi najmanje 30 metara protivničkom golu ili barem 10 metara u njegovoj polovici.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.