Najstarija hrvatska olimpijka u povijesti odigrala sjajan meč, ali je na kraju ispala

Foto: EPA

HRVATSKA stolnotenisačica Ivana Malobabić (44), najstarija hrvatska olimpijka, poražena je u prvom kolu olimpijskog turnira za žene od Singapurke Jian Zeng 4:3 u setovima (11:5, 11:3, 11:13, 11:6, 9:11, 13:15, 11:5). Malobabić je pružila fantastičan otpor protiv velike favoritkinje, uspjela se vratiti iz zaostatka od 3:1 u setovima, dobila šesti set 15:13, ali u posljednjem setu nije bilo snage da priredi šok i izbaci protivnicu.

Prvi put nakon 2012. godine Hrvatska je na Olimpijskim igrama imala stolnotenisačicu. Uz muške kolege Andreja Gaćinu i Tomislava Pucara te Filipa Zeljka, koji će nastupati samo ekipno, u Pariz se plasirala i debitantica Malobabić, koja s 44 godine nije samo najstarija hrvatska predstavnica na ovim Igrama, gledajući oba spola, nego i najstarija hrvatska olimpijka u povijesti.

Prva Hrvatica nakon Tamare Boroš koja je pobijedila igračicu iz Kine

Dugorešanka kaže da joj je isprva smetalo to što svi naglašavaju njene godine, ali da je od tada shvatila kontekst zbog kojeg se ističu i sad je na to ponosna, što je potpuno normalno jer ljudi njene dobi Olimpijske igre puno češće provode s daljinskim upravljačem u ruci nego sa stolnoteniskim reketom ili bilo kojim drugim sportskim rekvizitom.

Na putu do Igara, lani je ušla u povijest i kao prva Hrvatica nakon Tamare Boroš koja je uspjela pobijediti neku igračicu iz Kine, apsolutne velesile u ovom sportu, čiju dominaciju rijetki uspijevaju poremetiti. Malobabić nije izborila nastup na Igrama putem kvalifikacija, nego je imala dovoljno dobar plasman na ITTF ljestvici gdje se nalazi na 73. mjestu i najbolje je rangirana hrvatska stolnotenisačica. Ona je jedina Hrvatica u top 100, a iza nje su najbolje rangirane Hana Arapović (116.) i Lea Rakovac (131.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.