Najveća zvijezda LA Clippersa je ozlijeđena. Ne zna se koliko će pauzirati

Foto: EPA

KAWHI LEONARD propustit će cijelu predsezonu zbog ozljede desnog koljena koja dovodi u pitanje i hoće li biti sposoban zaigrati na početku regularne sezone. Za Los Angeles Clipperse regularna sezona počinje 23. listopada protiv gostujućih Phoenix Sunsa. Trener Clippersa Tyronn Lue rekao je u ponedjeljak o trenutačnim izgledima za Leonarda: "Nastavlja s rehabilitacijom. Nastavlja postajati sve bolji."

Suigrač hrvatskog centra Ivice Zupca, Leonard je prošlog proljeća zbog problema s koljenom igrao samo u 2. i 3. utakmici prvog kruga doigravanja u kojem su Clippersi izgubili od Dallas Mavericksa. Dvostruki obrambeni igrač godine i dvostruki MVP finala (sa San Antonio Spursima 2014. i Toronto Raptorsima 2019.) često ima problema s ozljedama koje mu skraćuju sezone. 

U doigravanju 2023. nije igrao u posljednje tri utakmice prvog kola u kojem su Clippersi poraženi od Sunsa. Leonard je propustio posljednjih osam utakmica Los Angelesa nakon sezone 2021. jer je ozlijedio desno koljeno, a propustio je cijelu sezonu 2021./22. nakon operacije prednjeg križnog ligamenta. Kroz 68 utakmica osnovnog dijela prošle sezone prosječno je postizao 23.7 koševa, uz 6.1 skok i 3.6 asistencija po večeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.