Esport

Najveći League of Legends turnir održavat će se u tri europske metropole

Foto: Riot Games

RIOT GAMES je i službeno otkrio datum i lokacije održavanja League of Legends World Championshipa, jednog od  najvažnijih i najimpresivnijih esport natjecanja na svijetu. Prvi put nakon 2015. Worlds se vraća u Europu, a igrat će se u Berlinu, Madridu i Parizu.

>"Hrvatski esport napreduje, ali tek je na 40 posto"

Worlds 2019. će početi play-in fazom 4. listopada u LEC studiju u Berlinu, a osam dana kasnije seli se u Verti Music Hall u kojem će početi glavni dio natjecanja. Doigravanje će se igrati u Madridu, 26. listopada, dok će AccorHotels Arena u Parizu 10. studenog ugostiti veliko finale. 

Posljednje dvije godine Riot Games je odlučio poraditi na utjecaju u Aziji pa se Worlds održavao u Kini i Južnoj Koreji, ali ove će godine u njemu moći uživati europska publika. G2 Esports Luke "Perkza" Perkovića je osvajanjem Mid-Season Invitationala pokazao da su spremni za velike rezultate na međunarodnim turnirima te da su jedna od najboljih svjetskih ekipa.

Nema sumnje da će kod kuće u Europi imati nevjerojatnu podršku. Pogotovo osiguraju li doigravanje u Madridu, rodnom gradu Carlosa "ocelotea" Rodrigueza, osnivača i vlasnika G2 Esportsa. Kakav bi to bio spektakl da se Kraljevi Europe pred domaćom publikom okrune i titulom svjetskih prvaka...

Riot Games je uveo još jednu promjenu za Worlds. Ekipe iz Južne Koreje po prvi puta više neće imati tri mjesta u glavnoj fazi natjecanja, nego će treća morati igrati dodatne kvalifikacije. Oslobođeno mjesto je pripalo Kinezima pa ćemo tako na Worldsu sigurno imati tri kineske ekipe u grupnoj fazi. Podsjetimo, aktualni svjetski prvak je kineska ekipa Invictus Gaming koja je u prošlogodišnjem finalu u Incheonu pregazila Fnatic.

Nažalost, nijedna od lokacija nije pretjerano blizu Hrvatskoj, ali ovo je vjerojatno jedna od najboljih prilika da budete dio jednog od najvećih esport spektakla na svijetu. Karte još nisu puštene u prodaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.