Najveći promašaj Jakobušićeve ere besplatno odlazi iz Hajduka

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je prije pet dana počeo s pripremama za novu sezonu. U odnosu na prošlu sezonu, Hajduk su već napustila trojica igrača kojima su istekli ugovori u splitskom klubu. To su Dino Mikanović (30), Vadis Odjidja-Ofoe (35) i Filip Čuić (21). Oni očito nisu jedini koji će napustiti klub jer Hajduk aktivno radi na transferima još trojice igrača koji neće nastaviti trenirati s momčadi na pripremama, a to su Ferro (27), Yassine Benrahou (25) i Leon Dajaku (23).

Ferro je najveći promašaj u eri Jakobušića i Nikoličiusa

Za portugalskog stopera, koji ima ugovor s Hajdukom do ljeta 2026. godine, interes je pokazao klub iz njegove države Estrela Amadora, a sada se čini da je njegov odlazak iz Hajduka i dogovoren. Dobit će raskid ugovora te kao slobodan igrač otići u Portugal. Od početka pregovora se to činilo kao realna opcija uzevši u obzir da Ferro nije ni blizu statusa startera u Hajduku.

Nakon ozljede lijevog koljena, koju je zaradio u rujnu prošle godine, stoper je odigrao samo dvije minute u posljednjem kolu SuperSport HNL sezone na gostovanju kod Lokomotive (pobjeda Hajduka 5:2). Ferro je imao stalne probleme s koljenom te je Hajduk nakon utakmice protiv Lokomotive krajem rujna objavio da će se igrač podvrgnuti terapijama kako bi mogao nastaviti s redovnim aktivnostima te da neko vrijeme neće konkurirati za nastupe.

Grafika: Sofascore

Mislilo se da nije riječ o težoj povredi, ali je stoper u studenom morao na operaciju, koja je obavljena u Portugalu. I prije nego što se ozlijedio, prošle sezone je upisao samo pet nastupa. Bio je starter u prve dvije ligaške utakmice protiv Dinama i Rijeke te se očekivalo da pojača konkurenciju na stoperskoj poziciji nakon što se vratio treningu prošlog ožujka, ali se to nije dogodilo te nije uopće igrao.

Bivši igrač Benfice kojem se predviđala velika karijera, ukupno je u dva mandata u Hajduku upisao 32 nastupa i zabio dva gola, od kojih se ističe onaj u finalu SuperSport Hrvatskog kupa na Poljudu protiv Rijeke. U Hajduku je prvo bio na posudbi iz Benfice od siječnja do lipnja 2022. godine, a potom se u veljači 2023. godine vratio u klub, nakon što je Hajduk Benfici za njega platio odštetu od 550 tisuća eura.

S obzirom na odštetu i stalne probleme s ozljedama, vjerojatno je najveći promašaj Hajduka što se tiče dovođenja igrača u eri predsjednika Lukše Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.