Najveći trade ovog ljeta u NBA ligi. Dva All-Star igrača mijenjaju klubove

Foto: EPA

NAJVEĆU razmjenu tijekom ove ljetne stanke u NBA ligi dogovorili su Minnesota Timberwolvesi i New York Knicksi. Minnesota u New York šalje Karl-Anthonyja Townsa, a zauzvrat će dobiti Juliusa Randlea, Dontea DiVincenza i pick prve runde na draftu. Jedini je to trade ovog ljeta u kojem su se našli aktualni All-Star igrači.

Razmjena dva All-Stara

Knicksi su odlaskom Isaiaha Hartensteina i prolongiranim oporavkom Mitchella Robinsona bili u potrazi za centrom, a našli su ga u 28-godišnjem Townsu. Towns je u Minnesoti bio još od 2015., kada je odabran prvim izborom na draftu, i u tom je periodu četiri puta bio All-Star, uključujući i prošlu sezonu, u kojoj je imao prosjeke od 21.8 poena i 8.3 skoka, uglavnom igrajući na poziciji četvorke.

Timberwolvesi su, pak, odlučili razbiti centarski tandem Townsa i Rudyja Goberta te dovesti klasičnu četvorku. Dobili su je u Juliusu Randleu, 29-godišnjem trostrukom All-Staru. Randle je prošle sezone u 46 utakmica u prosjeku bilježio 24 poena, 9.2 skoka i pet asistencija. U Minnesotu nakon sezone karijere stiže i 27-godišnji šuter Donte DiVincenzo, koji je lani u prosjeku zabijao 15.5 poena uz preko 40 posto šuta za tri poena.

Što se tiče ostalih detalja razmjene, izbor na draftu koji će Minnesota dobiti zapravo je izbor Detroita Pistonsa i iskoristiv je u iduće tri godine, ali ima određene zaštite. Da bi ga Timberwolvesi iskoristili, u 2025. mora biti izvan top 13, u 2026. izvan top 11, a u 2027. izvan top 9. Ako ga ne iskoriste u te tri godine, pretvorit će se u izbor druge runde. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.