EMILIANO SALA

Nantes zbog Sale povlači dres s brojem 9: "Emiliano je ostavio trag"

Foto: EPA-EFE

FRANCUSKI prvoligaš Nantes odlučio je povlačenjem dresa s brojem 9 odati počast argentinskom nogometašu Emilianu Sali koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći.

Sala je bio u avionu tipa Piper Malibu koji se srušio iznad kanala La Manche 21. siječnja na putu prema Cardiffu, gdje je Argentinac trebao nastaviti karijeru. S njim je u zrakoplovu bio i pilot David Ibbotson.

Jučer je iz olupine na dnu La Manchea izvučeno tijelo koje je identificirano kao Salino.

"Nemam riječi. To je velika tragedija, shrvan sam. Emiliano je ostavio trag. I baš zato mu, kao i većina navijača, želim odati počast povlačenjem dresa s brojem 9", izjavio je predsjednik Nantesa Waldemar Kita. 

"Emiliano će zauvijek biti među legendama koje su ispisale veliku povijest Nantesa", dodao je klub. 

Počast su poginulom nogometašu odali i drugi klubovi i nogometaši diljem svijeta opraštajući se od njega

"Zauvijek će biti u našim mislima. S velikom tugom smo primili posljednju vijest. Sućut obitelji", navodi se u priopćenju Cardiffa koji je trebao postati novi klub argentinskog nogometaša. 

Na društvenim mrežama oglasili su se i Real Madrid, Manchester United, Boca Juniors, Benfica, Inter, Lazio, Porto, Valencia, Barcelona, Ajax, Milan, Chelsea, Liverpool te nogometaši Kilian Mbape, Sergio Aguero, Corentin Tolisso, Mesut Özil, Michy Batshuayi, Iker Casillas, Wayne Rooney...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.