Napadač Istre: Zadnja utakmica s Dinamom ostat će mi u posebnom sjećanju

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ISTRA 1961 i Dinamo u 17 sati na stadionu Aldo Drosina u Puli igraju utakmicu 30. kola SuperSport HNL-a. Najavili su je trener Istre Gonzalo Garcia i krilni napadač Darwin Matheus. Momčad trenera Igora Bišćana je prva sa 66 bodova, 12 više od drugog Hajduka, i ide prema obrani titule prvaka.

Istra je osma s 37 bodova, četiri manje od treće Rijeke, što znači da je u borbi za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Dinamo je u prvoj utakmici pobijedio Istru 4:1, dok su Puljani u drugoj slavili 1:0 upravo pogotkom Matheusa. Treća utakmica je ponovno pripala zagrebačkom klubu, koji je bio bolji s 1:0. Današnja će biti četvrta ove sezone između Istre i Dinama.

Garcia: Travnjak nam se popravlja

"Nakon nekoliko gostujućih utakmica napokon igramo doma, i to sigurno jednu dobru utakmicu. Ovo će biti borben susret s najboljom ekipom lige. Promjenom trenera su svakako dobili novu energiju, brzinu, natjecateljski duh. Mi smo u zadnjih nekoliko kola u dobroj uzlaznoj putanji, pa se tako nadam da ćemo i ovu tešku utakmicu dobro odraditi.

Na ogledu s Varaždinom bili smo u odličnoj formi, čak i s igračem manje smo ih uspjeli spriječiti da zapucaju prema našem golu. Iurie je odigrao kvalitetno u tom susretu, ali još postoji dosta prostora da napreduje i prilagodi se. Više puta izvrtio sam sve igrače, ne znam tko još od trenera toliko mijenja.

Mislim da sam dosad svim igračima dao priliku, znaju da imaju moje povjerenje i znaju da je to njihova šansa koju su zaslužili. Drago mi je da se mogu osloniti na sve svoje igrače. Što se tiče današnje utakmice, Dinamo će sigurno stvarati pritisak, biti agresivan i težiti svojoj igri. Moji su igrači svi svježi i spremni, računam i na Darwina, Lisicu, Blagojevića.

Njihova minutaža mora u početku biti manja s obzirom da se vraćaju nakon bolesti odnosno ozljede. Također, u četvrtak smo dio treninga odradili na glavnom terenu i mogu reći da ima više trave i zelenije je, što znači da se stanje travnjaka popravlja. Danas nas svakako čeka dobra utakmica", rekao je Garcia na konferenciji za medije.

Matheus: Nadam se da mogu opet zabiti gol

"Osjećam se potpuno spremno za danas. Ovaj smo tjedan marljivo trenirali, a i u prijašnjim smo utakmicama pokazali da, kada vjerujemo u sebe i u našu ekipnu snagu, uvijek rezultatski završimo dobro, pa tako vjerujem da će biti i danas. Ta zadnja utakmica s Dinamom će mi ostati u posebnom sjećanju s obzirom da sam zabio pobjednički gol.

Uvijek kada igram, želim pomoći ekipi što više mogu i vjerujem da danas to mogu ponoviti, a nadam se i gol. Za mene postoji još prostora za napredak na treninzima te mislim da ću s vremenom i više pohvatati trenerove zamisli i prilagoditi se na ligu. Za mene je ovaj način igre drugačiji nego što sam igrao dosad.

Više težimo posjedu lopte i želimo doći do posljednje trećine kroz igru. Mislim da danas možemo ići po tri boda, a kao najveću osobinu ekipe izdvojio bih zajedništvo. To nisam još nikad doživio u ovom intenzitetu, svi smo jednaki i radimo za isti cilj, to me se posebno dojmi", izjavio je Nunes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.