Napadač od 100 milijuna eura izbačen iz momčadi. Oduzeli su mu i broj 9

Foto: EPA

NAPOLI je izbacio Victora Osimhena (25) s popisa igrača za sezonu Serie A te mu je oduzeo broj 9, koji će ubuduće nositi novi igrač Romelu Lukaku (31), objavio je Fabrizio Romano. Najpoznatiji nogometni insajder tvrdi da je narušen odnos između nigerijskog napadača i vodstva kluba nakon što Osimhen nije uspio završiti svoj transfer u Chelsea ili saudijski Al Ahli u jučerašnjoj završnici prijelaznog roka.

Osimhenov ugovor s Napolijem vrijedi do ljeta 2026., a prema njemu po sezoni zarađuje oko deset milijuna eura. Nigerijac gotovo sigurno neće predugo ostati u Napoliju, već bi na zimu mogao promijeniti klub. U vrhu napada zamijenit će ga iskusni Lukaku, koji je uz odštetu od 30 milijuna eura stigao iz Chelseaja.

Transfermarkt: Osimhen vrijedi 100 milijuna eura

Osimhen je napadač koji je ranije u karijeri nastupao za nigerijske Ultimate Strikerse, Wolfsburg, Charleroi i Lille. Napoli ga je 2020. godine doveo za 77.5 milijuna eura i od tada je za njega upisao 133 nastupa, 76 pogodaka i 18 asistencija. S Napolijem je bio prvak sezone 2022./2023. te najbolji strijelac Serie A s 26 pogodaka.

Godinama se povezuje s najvećim europskim klubovima, a predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis za njega je tražio više od 100 milijuna eura. Transfermarkt, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, navodi da trenutno vrijedi upravo 100 milijuna eura. Također, ima 35 nastupa i 21 pogodak za reprezentaciju Nigerije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.