Napoli se konačno riješio Osimhena. Potpisao je za Galatasaray

Foto: EPA

GALATASARAY, aktualni nogometni turski prvak, službeno je ove srijede obznanio da je doveo nigerijskog napadača Victora Osimhena na posudbu do kraja sezone. U tursku Superligu Osimhen dolazi kao igrač Napolija, za koji ove sezone nije nastupio.

U napuljskom klubu 25-godišnji Osimhen bio je od 2020. godine kao prvi klupski strijelac. Prije dvije sezone, kada je Napoli osvojio naslov prvaka talijanske Serie A, Osimhen je s 26 pogodaka u 32 utakmice bio prvi strijelac lige. Prošle sezone postigao je 17 pogodaka u Serie A, a ukupno je za Napoli odigrao 108 prvenstvenih utakmica i zabio 65 golova.

Medijska sapunica koja je trajala danima

Njegov odlazak iz Napulja bio je popraćen sapunicom po talijanskim medijima. Nigerijac je silno želio otići iz kluba, pa je odbijao trenirati te je izbačen iz momčadi. Sad je dogovorio transfer i konačno napustio Napoli.

Profesionalnu karijeru Osimhen je počeo u njemačkom Wolfsburgu, nakon čega je prije odlaska na jug Italije igrao za belgijski Charleroi i francuski Lille. Kao reprezentativac Nigerije skupio je 35 nastupa uz čak 21 pogodak. Dosta dugo Osimhen je iskazivao nezadovoljstvo u Napoliju te je stalno tražio mogućnost odlaska iz napuljskog kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.