Navijači Barcelone: Perišić? Nema šanse, nismo saudijski klub ni starački dom

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

IVAN PERIŠIĆ (35) odlazi iz Hajduka samo pola godine nakon što se tamo vratio teško ozlijeđen. Razlozi su sukob s trenerom Gennarom Gattusom te to što je zatim Talijan objavio da je Perišić tri tjedna ranije došao do njega i rekao mu da želi otići. Na to je uslijedio val ogorčenja navijača prema Perišiću, koji je nakon prijetnji i uvreda odlučio otići. Inače, Perišić je u ugovoru s Hajdukom imao klauzulu po kojoj od 29. kolovoza do 5. rujna može otići za samo 200 tisuća eura.

Vijest o Perišićevom naprasnom odlasku iz Hajduka odjeknula je Hrvatskom, ali i nogometnim svijetom. Perišić je igrao za velikane Borussiju, Inter, Bayern i Tottenham te s njima osvajao trofeje, dok je zadnje desetljeće ukupno možda najbolji igrač reprezentacije Hrvatske, pa je globalna vijest da je opet na tržištu.

Pojavila se glasina da Barcelona želi Perišića. To je izazvalo ogorčenje navijača Barce

Tako se pojavila i glasina da Perišića želi Barcelona. Točnije, njen trener Hansi Flick, koji je s Perišićem sjajno surađivao u Bayernu kada su 2020. osvojili Ligu prvaka, Bundesligu i kup.

Na to su ogorčeno reagirale stotine navijača Barcelone na profilu Barca Universal, koji na X-u okuplja preko milijun barcelonista. Ovo su neki od njihovih odgovora i komentara na post s pitanjem "Debata: Ivan Perišić (35) u Barceloni, da ili ne?":

"Veliko ne."

"Zaboga, ne."

"Apsolutno ne. Umjesto da privlačimo mlade, atraktivne igrače, postajemo utočište za stare."

"Nikako. Ako već ne možemo dovesti Nica Williamsa ili Kingsleya Comana, zašto ne pokušamo s Federicom Chiesom, kojeg se može kupiti ispod cijene? Umjesto toga, raspravljamo o potrošenom Perišiću."

"Perišić u napadu s jednako prastarim Lewandowskim? Grozno, pa nismo klub iz saudijske lige ili MLS-a!"

"Stvarno smo nisko pali kada gomilamo igrače koji su davno prošli vrhunac."

"Zar se stvarno pretvaramo u starački dom i destinaciju za potrošene igrače?"

"Nikako! Osim toga, kako je Perišić na kraju karijere bolji od Fatija, Ferrana, Raphinhe ili Danija Rodrigueza?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.