HRVATSKA REPREZENTACIJA

Navijači o mladoj Hrvatskoj: "Treba rasturiti HNS, uništili su nam generacije"

Foto: Pixsell

HRVATSKA reprezentacija do 21 godine izgubila je jučer od Francuske s 1:0 i tako upisala drugi poraz na Europskom prvenstvu u San Marinu i Italiji nakon što je u prvom kolu s 4:1 izgubila od Rumunjske.

Taj poraz ujedno znači i ispadanje s prvenstva, ali izabranici Nenada Gračana prije povratka u Hrvatsku moraju odraditi još jednu utakmicu, onu protiv Engleske koju će igrati bez uloga. 

I dok je izbornik Nenad Gračan nakon utakmice rekao kako je za njega i sam plasman na Euro uspjeh, a javnost je ta koja ga zbog svog problematičnog mentaliteta naziva neuspjehom, kod naših čitatelja nema dvojbe - ovo ispadanje je debakl. 

Navijači uvjereni da je riječ o sramotnom rezultatu

"Odlazak na Euro je, naravno, uspjeh. Ali nedostatak igre na Euru je neuspjeh. Uz kvalitetu pojedinaca koja je neupitna, Gračan nije napravio momčad. Uz nekoliko naglašeno loših igrača kao Halilović, cijeli zadnji red (ne znam što su ti dečki radili na pripremama jer su šuplji do bola - Francuzi su bez problema prolazili kroz 2, 3, 4 naša igrača), napadač koji se dvije utakmice nije pojavio (ovaj koji je ušao protiv Francuske je u 20 minuta napravio više i bio opasniji nego onaj prvi napadač u 2 utakmice", napisao je jedan od čitatelja na našem Facebooku. 

"Rasturiti kompletan HNS, nove ljude, mlade, školovane trenere u sve selekcije, dosta više pametovanja i pogodovanja 'zaslužnima' ili će sjebati generacije nadarene mladosti. Zar i u sportu moramo po babi i stričevima", poručila je jedna čitateljica, a našlo se i komentara direktno upućenih Gračanu. 

"Za tebe je odlazak na Euro uspjeh jer si upropastio u nizu dva kvalifikacijska ciklusa, a sad si se osramotio. Imao si najveće dragulje u reprezentaciji, ali nisi znao. Odlazi i ne trabunjaj jer nema više tko da bi te slušao", istaknuo je drugi čitatelj.

Postavljaju se i važna pitanja

"Zašto svi mogu biti kapetani, samo ne Vlašić? Bistrović dobar za ligu prvaka, ali ne za izbornika? Bašić protiv istih Francuza igra uspješno u klubu, ali nije dovoljno dobar za izbornika?" pita se jedan od komentatora. 

Našao se i jedan koji situaciju ipak vidi u nešto boljem svjetlu od ostalih. 

"Drugo poluvrijeme su dečki fenomenalno odigrali, falio je samo taj gol-dva, totalno su izdominirali Francusku u drugom poluvremenu koja je imala jednu jedinu šansu i iz nje dala gol. Ivanušec i Šunjić su oduševili, a dobri su bili i Moro i Vlašić, Sosa također dobar, uglavnom, ovo je prava igra kakvu svi želimo, ali moraju imati boljeg trenera, a ne ovog staromodnog koji je napravio zamjene tek nakon pritiska navijača i novinara. 
Ovi dečki definitivno imaju veliku budućnost i trebamo ih podržati!" pozitivan je naš komentator. 

Oštre kritike za izbornika

"Gračane, ti sam sebe ne razumiješ. Odlazak u završnicu je po tebi uspjeh. Ja bih se složio s tobom, ali bih dodao vrlo važnu istinu, a to je da je uspjeh za ekipu koju vodiš, ali onda priznaj što je i istina, da u toj ekipi nitko ne vrijedi osim Vlašića i Brekala. Daleko smo mi u radu, a ne u kvaliteti igrača od ostalih. Vas pojedine trenere, iako niste u godinama, pregazilo je vrijeme.Vi ne shvaćate i ne znate moderne metode rada u nogometu. I zato tonemo sve dublje, jer ste u močvari svi isti", nezadovoljno je poručio jedan komentator ispod kojeg se odmah nadovezao drugi: 

"Nemaš ti obraza, Gračan, debakl totalni, trebao bi dati ostavku poslije ovoga, ali pošto si Mamićev kadar, pretpostavljam da ćeš imati još prilike upropaštavati ovu nadarenu generaciju", zaključio je komentator. 

"Treba ti zabranit da pričaš o nogometu, a kamoli da budeš izbornik, umjesto da probaš napravit izmjenu s nekim igračem, ti uvodiš Halilovića", kritika je još jednog u nizu ljutitih komentatora. 

Očito je kako javnost zaziva promjene, ali pitanje je hoće li do njih doći s obzirom na to da je Nenad Gračan nedavno potpisao novi ugovor i produljio svoj staž na klupi mlade reprezentacije.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.