Navijači Rijeke zviždali Livaji

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

RIJEKA i Hajduk odigrali su 0:0 na Rujevici u osmome kolu SuperSport HNL-a. Oba kluba sada imaju po 18 bodova te drže prvo odnosno drugo mjesto na ljestvici, dok treći Dinamo ima 16 bodova. Spiker je uoči utakmice prozivao imena nogometaša. Kada je izgovorio "Marko Livaja", na riječkom stadionu čuli su se zvižduci. Kada je spiker rekao "Ivan Rakitić", zvižduci su naglo prestali.

Trenera Hajduka Gennara Gattusa na konferenciji za medije pitali su mogu li uvrede s tribina utjecati na kapetana splitske momčadi i rezultat. "Već nakon pet minuta utakmice ti navijače kompletno izgubiš iz glave. Kad sam bio igrač, često su me vrijeđali, ali meni je to bila dodatna snaga, dodatno me punilo motivacijom. Ali kad uđeš u utakmicu, zvuci s tribina ti potpuno iščeznu iz glave.

Marko Livaja je također igrač s iskustvom, igrao je najveće derbije u Grčkoj i siguran sam da ga uvrede ne pogađaju. Za vrijeme koronavirusa smo vidjeli da nogomet bez navijača nije nogomet. To je kao da gledate film kod kuće bez zvuka, a kad su tu navijači, to je kao najbolje kino s najboljim ozvučenjem. Moramo opravdati povjerenje navijača koji nas budu došli podržati", odgovorio je Gattuso.

Livaja zbog incidenta na Rujevici napustio reprezentaciju Hrvatske

Podsjetimo, Livaja je u lipnju 2023. godine napustio pripreme hrvatske reprezentacije pred Final Four Lige nacija nakon incidenta na treningu reprezentacije u Rijeci. Trening je bio nakratko prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koji ga nije prestajao vrijeđati.

Dodajmo da je Livaja najbolji igrač Hajduka te je u ovom trenutku u sjajnoj formi. U sedam utakmica hrvatskog prvenstva postigao je šest i asistirao za pet pogodaka, a jedan gol zabio je i u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.