Navijači su zgroženi statuom Dwyanea Wadea: Ovo je najgori kip koji sam ikad vidio

Screenshot: YouTube

DWYANE WADE počašćen je otkrivanjem statue koja ga prikazuje u ikonskom trenutku nakon šuta za pobjedu u produžetku utakmice protiv Chicago Bullsa. Statua je otkrivena na svečanosti i prikazuje proslavu iz 2009. u kojoj navijačima viče: "This is my house."

Legenda Miami Heata, ispred čije je dvorane ovaj kip postavljen, sama je bila rekla da je taj pobjednički šut protiv momčadi iz grada u kojem je rođen "najistaknutiji individualni trenutak" njegove karijere. Najbolji strijelac u klupskoj povijesti i, uz Udonisa Haslema, jedini koji je sudjelovao u sva tri NBA naslova koje je Heat osvojio jedan je od šestorice igrača Heata kojima je dres umirovljen i prvi koji je dobio statuu.

Za nju su zaslužni Omri Amrany i Oscar Leon iz studija Timeless Creations, a njihov rad nije se baš svidio fanovima Wadea. Njegovu rečenicu s predstavljanja: "Ovo je ludo. Ne mogu vjerovati. Tko je ovaj tip?" mnogi koriste kako bi ukazali na neprepoznatljivost legende s posvećenom mu statuom.

Navijači žele da se pogreška ispravi

"Žao mi je, ali kip je očajan", "Sviđa mi se poza, ali ovo nije on", "Bogu se molim da se ovo ispravi", "Ovo je najgori kip koji sam ikad vidio", "Je li itko vidio statuu prije otkrivanja? Ovo nije Wade", "Kako se ovo moglo dogoditi?", samo su neki od komentara razočaranih navijača na račun predstavljenog kipa.

Wade je igrao u NBA ligi od sezone 2003./04.do kraja sezone 2018./19. Osim sezone provedene u Chicagu i pola sezone u Clevelandu, cijelo je vrijeme bio igrač Heata. Trostruki prvak lige (2006., 2012., 2013.) i MVP finala iz 2006., 2009. je bio najbolji strijelac lige (30.3 koševa u prosjeku) i 13 puta All.Star.

Karijeru je završio se prosjecima od 22.0 poena, 4.7 skokova i 5.4 asistencije u više od 1050 utakmica osnovnog dijela lige.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.