NBA

NBA igrač streamao videoigru i opsovao Židove. Klub ga je udaljio iz momčadi

Michael Laughlin / Guliver

MIAMI HEAT službeno je udaljio svojeg centra Meyersa Leonarda iz momčadi zbog izraza koji je upotrijebio igrajući videoigru tijekom streama.

Leonard ionako zbog ozljede neće igrati ove sezone, ali ovim je potezom klub pokazao da ne tolerira svojim igračima rasističke ispade ni kad oni nemaju veze s košarkom.

Nedavno je Leonard, igrajući Call of Duty, protivnika nazvao "je*enom židovskom k*jom", upotrijebivši pritom za Židove uvredljivi izraz "kite", koji je u američkoj političkoj korektnosti neprihvatljiv.

Pričuvni centar Miamija uskoro se ispričao pravdajući se da nije znao što sporni izraz uopće znači te je napisao da sada traži pomoć kako bi se educirao i pomogao u borbi protiv govora mržnje. Isprika ga nije spasila od kazne kluba.

"Miami Heat žestoko osuđuje bilo kakav oblik govora mržnje. Riječi koje je Meyers Leonard upotrijebi pogrešne su, a mi nećemo tolerirati jezik mržnje nikome vezanom za našu franšizu", stoji u priopćenju Heata uz obavijest da je igrač na neodređeno vrijeme udaljen iz momčadi.

Iako tvrde da Leonard nikad u njihovom društvu nije upotrijebio sličan izraz, veterani kluba i trener Erik Spoelstra osudili su njegov ispad.

Leonard je inače dugo poznat u gejmerskim krugovima, a nakon ovog incidenta suspendirao ga je i Twitch, platforma na kojoj je prenosio svoje aktivnosti u videoigrama.

S Miamijem je prije početka sezone potpisao dvogodišnji ugovor, ali na klubu je odluka hoće li mu aktivirati i drugu godinu, u kojoj bi trebao zaraditi 10 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.