NBA pokreće istragu protiv Philadelphije jer Embiid ne igra na početku sezone

Foto: EPA

DIO AMERIČKIH medija najavio je da se sprema skorašnja istraga NBA lige zbog neigranja Joela Embiida za Philadelphia 76erse na startu sezone.

Embiid je preskočio premijernu utakmicu svoje momčadi, domaći poraz od Milwaukeeja 109:124, a iz kluba su najavili da ga sigurno neće biti ni u idućim ogledima protiv Toronta i Indiane. Objašnjenje je da se Embiid još uvijek nije dovoljno dobro oporavio od ozljede lijevog koljena.

Neigranje Embiida i ovoljetnog pojačanja Paula Georgea izazvalo je val kritika na račun Philadelphije te se sve objašnjava klupskim planom da se Embiida što više sačuva od ozljeda i da jedan od najboljih centara NBA lige zdrav i spreman dočeka doigravanje. Kao i ranije kada su u pitanju bili odmori najvećih zvijezda pojedinih klubova, NBA će i ovom prilikom istražiti slučaj te donijeti svoj sud.

Embiid ljetos osvojio olimpijsko zlato s SAD-om

Embiid je tijekom ljeta nastupao na Olimpijskim igrama te je s američkom reprezentacijom osvojio zlatnu medalju. S njim u sastavu Philadelphia je prošle sezone ostvarila omjer 31-8, a bez njega 16-27.

Doigravanje je i dalje velik problem za ovu momčad i Embiida, koji je još uvijek bez dubljeg pečata u ključnom razdoblju sezone. Philadelphia je prošle sezone ispala u prvom krugu doigravanja od New Yorka.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.