NBA momčad isplatila treneru 65 milijuna dolara samo da ode

Foto: Profimedia

DETROIT PISTONSI otpustili su trenera Montyja Williamsa samo godinu dana nakon što su s njim potpisali tada najveći trenerski ugovor u NBA povijesti od 78.5 milijuna dolara za šest godina ili nešto više od 13 milijuna po sezoni. Kasnije je Miami Heat srušio rekord osmogodišnjim ugovorom Eriku Spoelstri vrijednom 120 milijuna.

Williams je prošlog ljeta dobio otkaz u Phoenix Sunsima i namjeravao uzeti godinu slobodno, ali Pistonsi su ga nagovorili rekordnom ponudom da se brine o njihovoj mladoj jezgri i odvede je na iduću razinu. Međutim, momčad iz Detroita završila je sezonu kao najlošija u cijeloj ligi s 14 pobjeda i 68 poraza.

Rekordan niz poraza

A na početku sezone izgledalo je da će biti još gora jer je postavila NBA rekord s 28 poraza u nizu unutar jedne sezone i bila na putu da je završi sa samo sedam pobjeda i najlošijim postotkom u povijesti. Tek nakon ozljede nominalno najboljeg igrača Cadea Cunninghama, a kasnije i trejda Bojana Bogdanovića u New York, stabilizirali su se i spasili povijesne blamaže.

Pistonsi će otpuštenom treneru morati isplatiti kompletan ostatak ugovora od otprilike 65 milijuna dolara, koliko bi dobio za sljedećih pet sezona, što ovaj rastanak čini daleko najskupljim trenerskim raskidom u povijesti košarke.

Lani su mu Sunsi isplatili 20 milijuna

Williams je od Phoenixa dobio odštetu za otkaz u iznosu od 20 milijuna, pa su u samo godinu dana NBA klubovi potrošili 85 milijuna samo da ga se riješe.

Iako ga neki mediji već povezuju s upražnjenom klupom LA Lakersa, za očekivati je da Williams sljedeće sezone ne radi nigdje, što je planirao još prošlog ljeta, a nakon ovakve odštete, nema ni potrebe za tim.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.