Nestvarna statistika Jokića u utakmici Srbije i Nizozemske

Foto: Profimedia

SRPSKA košarkaška reprezentacija pobijedila je Nizozemsku 90:74 u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre. Susret je igran iza zatvorenih vrata u Areni u Beogradu, a Nizozemski košarkaši savez objavio je statistiku nakon odigranog meča. Ono što se ističe je nestvaran napadački doprinos Nikole Jokića.

Aktualni i trostruki MVP NBA lige, centar koji je za Denver Nuggetse u prošloj sezoni prosječno bilježio 26.4 koša, 12.4 skoka i 9.0 asistencija po utakmici, odigrao je nešto više od 20 minuta ovog pripremnog ogleda. Jedine koševe zabio je s crte slobodnih bacanja.

Jokić ubacio samo dva koša

Jokić je utakmicu završio s dva poena (2/2 slobodna bacanja) nakon što je iz igre uputio tek dva šuta i oba promašio. Jedan je bio pokušaj za dvicu, drugi za tricu. Ipak, bio je najbolji skakač utakmice (devet skokova) i njen najbolji asistent (10 asistencija).

Najbolji u pobjedničkoj momčadi bili su Uroš Plavšić s 19 poena i šest skokova u tek 14 odigranih minuta i Nikola Milutinov sa 17 koševa. Srbija je za dvicu gađala 26/37 (70 posto), a za tri poena 7/25 (28 posto). Kod Nizozemaca su bolji od ostalih bili braća Keye van der Vuurst de Vries s 18 poena (trica 6/9) i devet asistencija te Boyd van der Vuurst de Vries s 14 koševa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.