LIGE PETICE

Nesuđeni hrvatski reprezentativac od 64 mil. eura na tribinama: "Frustriran sam"

Foto: Getty Images

TREBAO je naslijediti Edena Hazarda, no pritisak i očekivanja zakočili su Christiana Pulisica u Chelseaju.

Londonski je klub Borussiji Dortmund platio 64 milijuna eura za 21-godišnjeg američkog ofenzivca hrvatskih korijena i trebao je odmah postati sila u napadu.

Danas je daleko od učinka od senzacionalnog Tammyja Abrahama (10 utakmica, osam golova i asistencija).

Pulisic, istini za volju, nije klasična špica kao Abraham, međutim, ne dobiva pravu priliku kod menadžera Franka Lamparda.

Odigrao je svega 441 minutu (šest nastupa, tri asistencije) i u posljednjih šest utakmica odigrao je ukupno 90 minuta - protiv niželigaša Grimsbyja prošle srijede u Liga kupu.

Kao rezerva odgledao je s klupe utakmice protiv Wolvesa, Valencije, Liverpoola i Brightona gdje uopće nije ulazio u igru dok na jučerašnjoj pobjedi 2:1 kod Lillea u Ligi prvaka nije bio ni u zapisniku.

"Naravno da je to itekako frustrirajuće, ali nastavit ću raditi najbolje što mogu zato što želim igrati", rekao je za NBC Sports o svojoj situaciji u Bluesima.

Mason Mount, Callum Hudson-Odoi i Pedro na krilu dobivaju priliku ispred Pulisica za kojeg Lampard smatra da je još mlad i da se treba prilagoditi na novu sredinu.

Lampard je Pulisicu savjetovao da nastaviti raditi i poboljšavati se na treningu, ali nije mu rekao što konkretno treba učiniti kako bi dobio veću minutažu.

Uz Pulisica je i njegov prethodnik Hazard.

"On može biti zvijezda, može biti jedan od najboljih. Sada je u jednom od najboljih klubova svijeta, odličan je igrač i zna igrati nogomet", istaknuo je Belgijac koji je prošloga ljeta otišao u Real Madrid.

Podsjetimo, Christianu je krsno ime Mate, po djedu s Oliba. Rođen je u svjetskoj prijestolnici čokolade Hersheyu.

Mlada nogometna zvijezda je druga generacija američkih Hrvata. Po dolasku u Njemačku zatražio je hrvatsko državljanstvo kako ne bi morao tražiti njemačku radnu vizu.

Pulisic je mogao je igrati Hrvatsku, ali nakon razgovora s Romeom Jozakom odabrao je SAD.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.