Neviđen šok: Ovo se Njemačkoj nije dogodilo nikada u povijesti

EPA

NJEMAČKA je ispala sa SP-a kao posljednja momčad skupine F! U osminu finala plasirali su se Švedska i Meksiko nakon dramatičnog raspleta u 3.  kolu.

Rezultati by SofaScore

Šveđani su u Jekaterinburgu dobili Meksiko s 3-0 (1-0), a Njemačka je u Kazanju izgubila od Južne Koreje s 0-2 (0-0) i ispala. 

Njemačkoj je trebala bilo kakva pobjeda, ali u trećoj minuti sudačke nadoknade za Korejce je zabio Young-Gwon Kim, a tri minute kasnije priču je zaključio Heung Min Son. Njemačka u modernoj povijesti SP-a nikada nije ispala u grupnoj fazi. Posljednji put to su doživjeli prije 80 godina, točnije od 1938. godine kada ih je u prvom kolu (tada je to već bila osmina finala) izbacila Švicarska. 

Otkako je uveden sistem skupina i nokauta, Nijemci nisu nikada izletjeli sa SP-a prije četvrtfinala. Prvi put ispali su u četvrtfinalu 1962. godine od Jugoslavije, a potom još tri puta, 1978. godine, 1994. godine te 1998. godine. 

Njemačka je na zadnja četiri SP-a stigla barem do polufinala, a od 1982. nisu bili slabiji od četvrtfinala. U dosadašnjih 18 nastupa na svjetskim prvenstvima "Elf" je osvojio četiri krune, četiri druga mjesta, te četiri treća mjesta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.