Neviđena drama u Njemačkoj. Nadoknadili 0:3 iz prve utakmice i ostali u Bundesligi

Foto: Profimedia

NEVJEROJATNA utakmica odigrana je večeras u doigravanju za ulazak u Bundesligu. Bochum, klub koji je ove sezone bio 16. u Bundesligi, ostat će u njoj nakon što je poslije boljeg izvođenja penala izbacio Fortunu iz Dusseldorfa, trećeplasirani klub u drugoj Bundesligi protekle sezone. 

U prvoj utakmici odigranoj u četvrtak Bochum je pomalo šokantno izgubio kod kuće 3:0 i svi su ga otpisali. No, u drugom susretu smo gledali pravu dramu i veliki povratak Bochuma. Slavili su s 3:0 i odvukli su utakmicu sve do penala kada su u trileru osigurali ostanak u eliti i to najvećim preokretom u povijesti doigravanja.

Nevjerojatna drama

Philipp Hofmann je probudio nadu gostima golom za 1:0 u 18. minuti. U 66. je potpuno otvorio dvomeč novim golom, a četiri minute kasnije se dogodio novi šok za Fortunu. Bochumu je suđen penal, a njega je u gol pretvorio Kevin Stoger. Do završetka 90 minuta rezultat se nije mijenjao pa se otišlo u produžetke. 

Ni tamo nije bilo golova, pa smo gledali penale. Među prvih pet izvođača na svakoj strani su njih četvorica bili precizni pa se pristupilo dodatnim serijama raspucavanja. Igrači oba kluba su pogodila šesti penal, ali je u sedmoj odlučen pobjednik.

U toj seriji je najprije Maximilian Wittek pogodio za goste, a pritisak je bio prevelik za Japanca Takashija Uchina koji je pucao visoko preko gola. Još otprije je poznato da su St. Pauli i Holstein Kiel novi prvoligaši, dok su već ranije iz Bundeslige ispali Koln i Darmstadt.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JEDNU OD NAJVEĆIH DRAMA U POVIJESTI NJEMAČKOG NOGOMETA

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.