Nevjerojatan rasplet oko Osimhena. Talijani pišu da ima novi klub

Foto: EPA-EFE

VICTOR OSIMHEN će na kraju priče ipak otići iz Napolija. Nigerijac kojeg Napoli nakon propalog transfera u Arabiju nije registrirao za ovu sezonu odlazi u Tursku i do kraja ove sezone trebao bi igrati u Galatasarayu. Talijanski mediji pišu da su agenti već otputovali Istanbul i da će sve biti gotovo do 13. rujna, do kad traje prijelazni rok u Turskoj.

Sky Sport tvrdi da je Napoli odobrio njegovu posudbu, ali pod uvjetom da Turci preuzmu čitavu njegovu plaću od 11 milijuna eura po sezoni. Osim toga, Napoli ne želi omogućiti Turcima opciju otkupa njegova ugovora. No pristao bi na to ako Galatasaray plati posudbu, a u tom slučaju bi Osimhenovu plaću klubovi podijelili.

U 133 utakmice zabio 78 golova

Talijani tvrde da se Osimhenu sviđa opcija odlaska u Istanbul jer želi igrati, a ovako bi na tribinama trebao čekati zimski prijelazni rok. Nigerijac je želio igrati u Ligi prvaka, no Galatasaray je ispao u Europsku ligu, što mu je na kraju ipak bilo dovoljno.

Osimhen je u Napoli stigao 2020. godine za 78 milijuna eura iz Lillea. Za talijanski klub je u 133 utakmice zabio 76 golova uz 18 asistencija. Ovog ljeta trebao je ostvariti veliki transfer u Chelsea, koji je propao, a nakon njega i onaj u Al Ahli, od kojeg je Napoli u zadnji trenutak zatražio više od dogovorenih 80 milijuna eura.

Kad je to propalo, Napoli je odbio registrirati Osimhena, kojemu je i ranije rekao da više nije dobrodošao u ekipu. Podsjetimo, Nigerijac je na početku prijelaznog roga rekao da više ne želi igrati za Napoli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.