Nevjerojatni Hrvat imao sjajno vrijeme na Isle of Manu prije kvara na motoru

Igor Kralj/PIXSELL

AVANTURA života nevjerojatnog zagrebačkog motociklista Lorisa Majcana (28), o kojem smo nedavno pisali, na Isle of Man TT-u, najtežoj motociklističkoj utrci na svijetu, doživjela je udarac na jučerašnjem prvom treningu uoči kvalifikacija. Majcan, koji je prvi put u životu izašao na strašnu stazu dugu 60.73 kilometra, imao je nevjerojatno 11. prolazno vrijeme prije nego što mu je na motociklu otkazala elektronika.

Iako je do kraja kruga bilo još jako puno kilometara, takvo prolazno vrijeme je čudesan rezultat s obzirom na iskustvo i resurse koje imaju drugi vozači. Nažalost, Majcan je morao prekinuti trening, a njegova ekipa jako se zabrinula jer se njegovo ime nije pojavilo na ekranima s prolaznim vremenima.

Gledatelja zamolio za mobitel da se javi u boks

Kako je objavio jedan član njegova tima, Loris je kraj staze nekoga zamolio da mu posudi mobitel pa je javio u boks da je s njim sve u redu i da se nitko ne mora brinuti. Nakon što se vratio u boks, njegov tim je čitavu prošlu noć radio na otklanjanju kvara, ali ga nije do kraja uspio riješiti. 

"Kvar je dosta čudan jer je struja zeznuta i teško je otkriti na čemu je točno problem, svaka žičica je ključna. Dečki su marljivo radili čitavu noć i jutro i uspjeli su sve pripremiti za večerašnji trening i nadam se da će to izdržati.

Motor radi, vidjet ćemo kako će biti pod opterećenjem i nadam se da će izdržati dva kruga kvalifikacija da barem zabilježim vrijeme", rekao je Majcan, koji cijelo vrijeme s Isle of Mana, otočića između Engleske i Irske na koji je stigao prošlog tjedna, izvještava na svojem Instagram profilu.

Novi dijelovi stižu avionom

Lorisov mali, ali moćan i snalažljiv tim naručio je kompletnu novu elektroniku za njegovu Yamahu, koja je na putu za Englesku i na Man bi trebala stići u srijedu navečer avionom. Nakon toga će biti instalirana na motor i onda više ne bi trebalo biti problema.

Majcan se na Isle of Man TT-u natječe u klasi supersport. Kvalifikacije traju svaki dan do petka, a oni koji su se kvalificirali nastupit će u subotu na glavnoj utrci. Ona se vozi četiri kruga po opasnoj stazi, a na zloglasnom TT-u dosad je poginulo 269 ljudi.

Majcan je ujedno tek drugi Hrvat u povijesti koji će nastupiti na Manu. Dosad je jedini bio Emil Mokrovčak, koji je u Englesku putovao davne 1997. godine, a Majcan, inače višestruki prvak Hrvatske u cestovnom utrkivanju, nada se da će dobro predstaviti Hrvatsku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.