Nezadovoljstvo u Realu zbog Svjetskog klupskog prvenstva

Foto: EPA

U REAL MADRIDU nisu zadovoljni novim formatom Svjetskog klupskog prvenstva unatoč tome što im već sam nastup na njemu donosi 50 milijuna eura, a eventualna pobjeda na turniru dodatnih 100 milijuna. Razlog nezadovoljstvu španjolskog i europskog prvaka je natrpan raspored, a Svjetsko klupsko prvenstvo moglo bi značiti da će odigrati dodatnih sedam utakmica.

Za razliku od dosadašnjeg formata u kojem je nastupalo sedam momčadi, sljedeće natjecanje, kojem će domaćin biti Sjedinjene Američke Države, odigrat će se u novom formatu s 32 momčadi. Te 32 momčadi bit će raspoređene u osam skupina s po četiri tima, a u nokaut-fazu će dvije najbolje iz grupe.

Sezona duga 11 mjeseci

Relevo navodi da se Real protivi natjecanju, zasad tiho, ali i da bi mogao podići glas. U klubu smatraju da ovakav format "ubija nogometaše", dovodeći zvijezde na rub iscrpljenosti. Realu bi se moglo dogoditi da odigra 72 utakmice u sezoni od 14. kolovoza ove do 13. srpnja sljedeće godine.

Svjetsko klupsko prvenstvo sljedeće godine igra se od 15. lipnja do 13. srpnja. Nije poznato koji će gradovi biti domaćini natjecanju. Branitelj naslova je Manchester City.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.