Nezapamćen potez Talijana u vaterpolskoj utakmici protiv Španjolaca

Foto: Profimedia

MAĐARSKA je nakon peteraca pobijedila Italiju u četvrtfinalu olimpijskog turnira u vaterpolu i igrat će protiv Hrvatske za finale od 19:35 večeras. Talijani su u razigravanju za plasman danas izgubili od Španjolaca 11:9, no zanimljiv je bio potez Talijana u prvoj četvrtini.

Zbog skandalozne odluke sudačkog para Alexandrescu (Rumunjska) i Mišković (Crna Gora) tijekom utakmice s Mađarskom, prve četiri minute su pasivno stajali u bazenu kako bi tako pokazali što misle o suđenju zbog kojeg su ispali s turnira.

Talijani su od organizatora tražili ponavljanje utakmice, što nije uslišeno. Zato su talijanski igrači, prilikom intoniranja himni na ogledu protiv Španjolske, okrenuli leđa plivalištu i zastavama. Kada je počela utakmica Talijan Francesco Condemi je prvi stigao do lopte te je s njom izašao iz plivališta, bacio kapicu i napustio igru. Italija je pasivno odigrala nekoliko uvodnih minuta protiv Španjolske.

Talijani ispali zbog skandalozne odluke sudaca 

Naime, Francesco Condemi je zabio gol za Italiju, ali je poništen jer su Alexandrescu i Mišković nekako zaključili da je talijanski igrač nakon šuta zaslužio brutality jer je u zamahu zakačio mađarskog kapetana Jansika. Talijanima je poništen gol, dosuđen je peterac za Mađarsku, a Talijani su još morali igrati pune četiri minute s igračem manje i u obrani i u napadu. Na kraju su ispali nakon peteraca. 

Naravno da su Talijani uložili žalbu, koja je usvojena, ali što to vrijedi kad su ispali. Jedina im je satisfakcija što su oba suca potjerana s Igara. Inače, Španjolska je tu prvu četvrtinu koju su Talijani bojkotirali dobili 4:0, a susret je završio 11:9 za Furiju. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.