Ngannou brutalnim nokautom slavio u povratničkoj MMA borbi. Brazilac izgubio svijest

Foto: Profimedia

FRANCIS NGANNOU (38) nokautirao je Renana Ferreiru (34) u glavnoj borbi teške kategorije PFL-ove priredbe održane pod nazivom Bitka divova u Saudijskoj Arabiji. Kameruncu Ngannouu to je bio povratnički MMA meč nakon što je odradio uzastopne boksačke borbe s Tysonom Furyjem i Anthonyjem Joshuom, u kojima je izgubio i zaradio milijune eura.

Ngannouu je ovo bio i prvi meč u borilačkoj organizaciji PFL, za koju je potpisao prošle godine nakon odlaska iz UFC-a. Brazilac je bio viši (Ngannou 193 cm, Ferreira 203 cm), teži (Ngannou 116.5 kg, a Ferreira 118.6 kg) i imao duži raspon ruku i nogu, ali Ngannou ga je ekspresno pobijedio.

Borci su nakon malo više od minute završili na tlu, da bi se nakon tri minute meča Ngannou izborio za gornju poziciju i otuda udarcima u glavu savladao Ferreiru, koji je izgubio svijest. Dojam je da je sudac Dan Miragliotta trebao i ranije završiti meč.

Ngannou posvetio pobjedu preminulom sinu

Ngannou je pobjedu nad Ferreirom posvetio preminulom, 18 mjeseci starom sinu Kobeu, za kojeg je na lijevoj ruci napravio tetovažu s njegovim imenom i pticom u letu. "Ne mogu razmišljati ni o čemu osim o svome sinu Kobeu. Prihvatio sam ovu borbu samo zbog njega. Nadam se da ćete zapamtiti njegovo ime jer bez Kobea ne bismo bili ovdje, ne bih se borio", rekao je Ngannou te se rasplakao.

Prije Ferreire, Ngannou je posljednju MMA borbu imao u siječnju 2022. godine, kada je pobijedio Ciryla Ganea i obranio pojas UFC-ova prvaka teške kategorije. S obzirom na to da je potom napustio UFC, pojas mu je bio oduzet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.