Ngannou oduševio. Osvojio je bogatstvo, ali ga je izborio i suparniku

Foto: Profimedia

FRANCIS NGANNOU (38) nokautirao je Renana Ferreiru (34) u glavnoj borbi teške kategorije PFL-ove (Professional Fighters League) priredbe održane pod nazivom Bitka divova u Saudijskoj Arabiji. Kameruncu Ngannouu to je bio povratnički MMA meč nakon što je odradio uzastopne boksačke borbe s Tysonom Furyjem i Anthonyjem Joshuom, u kojima je izgubio borbe, ali zaradio milijune eura.

Prije Ferreire, Ngannou je posljednju MMA borbu imao u siječnju 2022. godine, kada je pobijedio Ciryla Ganea i obranio pojas UFC-ova prvaka teške kategorije. S obzirom na to da je potom napustio UFC, pojas mu je bio oduzet. Ngannouu je ovo bio i prvi meč u borilačkoj organizaciji PFL, za koju je potpisao prošle godine nakon odlaska iz UFC-a.

Brazilac je bio viši (Ngannou 193 cm, Ferreira 203 cm), teži (Ngannou 116.5 kg, a Ferreira 118.6 kg) i imao duži raspon ruku i nogu, ali Ngannou ga je ekspresno pobijedio. Borci su nakon malo više od minute završili na tlu, da bi se nakon tri minute meča Ngannou izborio za gornju poziciju i otuda udarcima u glavu savladao Ferreiru, koji je izgubio svijest. Dojam je da je sudac Dan Miragliotta trebao i ranije završiti meč.

Ferreira je oduševljen onime koji ga je nokautirao i onesvijestio

No Ferreira to njemu i posebno Ngannouu neće zamjeriti. Upravo suprotno, oduševljen je onime koji ga je nokautirao i onesvijestio. Razlog je što je Ngannou prilikom potpisa za PFL, u kojem ima udio, mjesto u upravi te zajamčeno sjajan honorar, pa je tako za ovu borbu dobio 10 milijuna dolara bez bonusa i postotka od prodanih ulaznica i plaćanja prijenosa, inzistirao i da njegovi protivnici budu dostojno plaćeni. 

Tako se izborio da mu suparnici dobiju honorar od minimalno 2 milijuna dolara. Prvi koji je profitirao od ovog Ngannouovog poteza je Ferreira. Koliko je to sjajan honorar svjedoči da je Brazilac za osvajanje PFL-ovog teškaškog turnira prošle godine dobio milijun dolara. Sad je zahvaljujući onome koji ga je pobijedio, uzeo duplo više. Ferreira se zato javno zahvalio Ngannouu: "Poštovao sam ga i prije, ali sada još više jer traži bolje uvjete za sve, a ne samo za sebe. Čast mi je što se ovako zauzeo za mene i to me motivira da budem još bolji."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.