Nigerijski mediji o bivšem hajdukovcu: Nije jasno zašto je tako pao

Foto: Miroslav Lelas PIXSELL

NEDUGO nakon što je objavljeno kako ugovor s Hajdukom neće produljiti Nikola Kalinić, saznali smo i kako se od Poljuda oprašta nigerijski stoper Chidozie Awaziem (26) koji se nakon posudbe vraća u portugalsku Boavistu. Bijelima se priključio 1. kolovoza prošle godine te je od tada upisao ukupno 36 službenih nastupa za Hajduk, od čega je 29 puta zaigrao u prvom sastavu. 

Posljednji nastup upisao je u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Šibenika kada je Hajduk 2:0 pobjedom osvojio trofej na Rujevici. Awaziem se tijekom prošle sezone pet puta upisao u strijelce, a svom učinku dodao je i jednu asistenciju. 

Nikoličius: Nismo pronašli model za nastavak suradnje

Hajduk je s Boavistom imao dogovorenu opciju otkupa, ali na kraju je ipak nije iskoristio. "Njegova posudba je istekla i u ovom trenutku nismo pronašli model za nastavak suradnje, ali svakako ćemo vezano za njega nastaviti pratiti situaciju u aktualnom prijelaznom roku", izjavio je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius. 

Nakon njegovog odlaska iz Splita u nigerijskim medijima pojavila se zabrinutost glede statusa igrača koji ima 29 nastupa za reprezentaciju. Ističu kako je u Hajduku imao za stopera vrlo dobar učinak od pet golova, ali da mu je vrijednost pala s pet na 3.5 milijuna eura. Indikativno je i da Hajduk nije iskoristio cijenu otkupa, iako se nagađa da je zbog financijskih problema Boaviste bila daleko ispod igračeve tržišne vrijednosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.