Preko Bilića je došao do finala Eura 2012: "Pa nije Hrvatska Real"

Foto: Profimedia

HRVATSKA i ITALIJA od 21 sat u Leipzigu u trećem, zadnjem kolu skupine Eura, igraju odlučujuću utakmicu za obje reprezentacije. Hrvatskoj je to najkasniji termin u kojem igra meč na EP-u. Brončani sa SP-a nakon dvije utakmice i poraza od Španjolske (0:3) i remija s Albanijom (2:2) imaju samo jedan bod te su zadnji na tablici, dok su aktualni prvaci Europe drugi i imaju tri boda jer su pobijedili Albaniju (2:1) i izgubili od Španjolske (0:1).

Hrvatskoj igra samo pobjeda, Italiji je dosta remi

No, Hrvatska bi pobjedom nad Italijom izvela veliki preokret te se kao drugoplasirana probila u osminu finala, ako Albanija u isto vrijeme ne pobijedi Španjolsku. Furija se već nakon drugog kola plasirala u nokaut-fazu pobjedama nad Hrvatskom i Italijom.

Ako pak Albanija izvede senzaciju, a Hrvatska dobije Italiju, Dalićeva momčad bi također išla dalje, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Hrvatska može proći skupinu čak i sa samo dva boda, odnosno ako remizira s Italijom, ali to zahtijeva poklapanje niza ostalih rezultata. I dok Hrvatska danas mora pobijediti kako bi prošla skupinu, Italiji je za to dovoljan tek bod. 

Cesare Prandelli (66), umirovljeni je talijanski trener koji je najveće uspjehe postigao u Fiorentini 2005-10 te kao izbornik Italije 2010-14. Italiju je vodio do finala Eura 2012., što je najveći uspjeh reprezentacije od 2006. i svjetske krune, do 2021. i europskog naslova.

"Protiv Hrvatske je nužno ubrzati igru"

Prandelli je do meča za europsku titulu došao preko Bilića i Hrvatske, s kojima je u skupini igrao 1:1. Sada je stručni komentator Gazzette dello Sport, za koju najavljuje meč odluke s Hrvatskom:

"Možda smo protiv Španjolske previše razmišljali o remiju, pa smo kažnjeni porazom. Što se tiče toga da je izbornik u špici umjesto Scamacce stavio Reteguija, centarfor mora i čuvati loptu, a ne samo odmah tražiti pomoć."

Prandelli misli da se Talijani previše boje današnjeg suparnika: "Hrvatska nije Real. Italija protiv nje mora ubrzati igru, čak i pod cijenu rizika."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.