TRANSFERI

Nije mogao zaustaviti Petkovića. Sada PSG za njega nudi 50 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKA La Gazzetta dello Sport donosi vijest o velikoj rekonstrukciji u Interu. Milanski velikan nije uspio obraniti naslov prvaka Italije, a i dalje se nalazi u velikim financijskim problemima zbog kojih je primoran prodavati najbolje igrače. Tekst pod naslovom "Operacija od 130 milijuna eura" donosi detalje.

Prema izvorima kultnog talijanskog lista, točno toliko Inter planira zaraditi od svoja dva ponajbolja braniča. Nizozemca Denzela Dumfriesa želi Chelsea i nudi 40 milijuna eura, a Inter želi barem 60. Druga ponuda je od PSG-a, ona za slovačkog stopera Milana Škriniara.

Novi sportski direktor Parižana Luis Campos veliki je fan Slovaka, a želi ga i Zinedine Zidane koji bi uskoro trebao postati trener. U ovom trenutku prvak Francuske nudi 50 milijuna eura, ali Inter inzistira na minimalnoj cijeni od 70 milijuna eura.

Škriniar je hrvatskoj javnosti postao bolje poznat na kvalifikacijskom susretu za Euro između Slovačke i Hrvatske. Ona je završila pobjedom Hrvatske od 4:0, a Bruno Petković je ponio titulu igrača susreta. Dobivao je duele protiv jednog od najskupljih stopera svijeta, razigravao je momčad, a Škriniar mu nije mogao baš ništa.

Novi sportski direktor

Campos je novi sportski direktor Paris Saint-Germaina. Portugalac će naslijediti Brazilca Leonarda, koji je dobio otkaz u danu kada je produljen ugovor s Kylianom Mbappeom. Bit će odgovoran za organizaciju, regrutiranje i rad profesionalne ekipe.

"Radostan sam što sam se pridružio PSG-u za koji mislim da je najambiciozniji klub u svijetu nogometa. Dijelimo istu viziju u koju tvrdo vjerujem i jedva čekam početi sudjelovati u razvoju izvanrednog potencijala kluba", izjavio je Campos prilikom predstavljanja.

Campos ima bogatu i zanimljivu karijeru. Od 2012. do 2013. godine bio je skaut u Real Madridu. Potom je preselio u Monaco gdje je bio sportski i tehnički direktor od 2013. do 2016., a istu funkciju imao i u Lilleu od 2017. do 2020. Radio je, među ostalim, i u Galatasarayu, Celti Vigo i nekoliko portugalskih klubova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.