Nijemci: Kovač je započeo pregovore oko preuzimanja novog kluba

Foto: EPA

NIKO KOVAČ započeo je pregovore o preuzimanju momčadi Shabab Al Ahlija, nogometnog kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pišu to njemački mediji pitajući se hoće li uistinu bivši izbornik hrvatske reprezentacije te nekadašnji trener Bayerna, Monaca i Wolfsburga zbog novog posla otići u pustinju.

Shabab Al Ahli je nogometni klub iz Dubaija, ujedno i jedan od najvećih klubova uopće u Emiratima. Osam puta su osvajali domaće prvenstvo, deset puta Kup i šest puta Superkup. Prema IFFHS-u su sedmi najveći klub u Aziji i 110. najveći klub na svijetu.

Momčad trenutno vodi španjolski stručnjak Inaki Bena, čovjek koji je zapravo trener mlade momčadi, ali privremeno obnaša funkciju trenera prve momčadi dok klub traži dugoročno rješenje. Klub kao moguće trajno rješenje vidi Kovača, a njemački mediji inzistiraju na tome da taj klub iz UAE-a nije jedini koji ga pokušava dovesti.

Trofejna karijera u Njemačkoj

"Odlazak u pustinju bio bi iznenađenje", ističe tz.de i dodaje da odluka o klubu u kojem će Kovač nastaviti karijeru još nije donesena.

Uz to što je bio izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, a onda i seniorske nacionalne momčadi, Kovač je vodio Eintracht, s kojim je osvojio njemački kup, Bayern, s kojim je stigao do dvostruke krune, i Monaco, prije no što je prije dvije godine preuzeo Wolfsburg. S pozicije trenera Wolfsburga otpušten je u ožujku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.