Nijemci kradu Englezima Roka Šimića? Insajder: Barem jedan bundesligaš je dao ponudu

Foto: EPA

ROKO ŠIMIĆ po svemu sudeći u ovom prijelaznom roku napušta Salzburg. S tim klubom ima ugovor do idućeg ljeta, ali Salzburg ga šalje na posudbe, dok bi se Šimić skrasio. Mladi (20) i visoki hrvatski napadač ima puno ponuda iz atraktivnih europskih liga. Prošlog tjedna austrijski mediji pisali su da će napadač hrvatske U-21 reprezentacije preseliti u Sunderland, koji se natječe u engleskom Championshipu.

"Šimić se već tjednima povezuje s više klubova, a njegov transfer uskoro će biti realiziran", pisao je Salzburger Nachrichten te dodao: "To je i razlog zbog kojeg nije nastupio u play-offu Lige prvaka, u susretu u kojem je njegova momčad svladala kijevski Dinamo 2:0.

Isticao se interes Udinesea i Bochuma, a napominje da ga je i Dinamo pokušao angažirati u ovom prijelaznom roku. Svi ti klubovi izgubili su borbu od Sunderlanda. Šimić je, navodilo se u tekstu, već u Engleskoj na liječničkim pretragama, nakon kojih bi trebao potpisati ugovor.

"Sunderland jako želi Šimića, ali..."

Michael Graham, koji za Sports Illustrated prati kultni engleski klub, otkriva: "Sunderland je jako zainteresiran i počeo je pregovore sa Šimićem. Pokušava ga privoljeti da dođe. Ali, Šimić ima puno opcija. Primjerice, najmanje jedan bundesligaški klub ga želi. Sunderland pokušava, ali bit će ga teško dovesti."

Šimić je za Salzburg odigrao 54 utakmice, postigao sedam i asistirao za tri gola. Bio je na posudbama u Lieferingu (19 golova u 24 utakmice) i Zürichu (četiri gola u 16 nastupa). Sin legendarnog braniča hrvatske reprezentacije Darija Šimića u hrvatskom prvenstvu nastupao je za Lokomotivu. Iz nje je 2021. otišao u Austriju uz odštetu od 4 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.