Nika Slaček osvojila srebro na svjetskom kadetskom prvenstvu u judu

Foto: Tamara KULUMBEGASHVILI (IJF)

SJAJNE vijesti dolaze nam iz Perua, a za iste se pobrinula Nika Slaček (JK „Profectus“ – Samobor) koja je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom kadetskom (U18) koje se održava u Limi od 28.8. – 1.9.2024. U finalu kategorije -70kg, Samoborka se susrela s Francuskinjom Lucie Rullier. Rullier je nakon nešto više od dvije minute borbe bacila Slaček za ippon s ashi-gurumom.

Nika je odradila fantastične tri borbe u preliminarnom djelu natjecanja te je pobjedama nad Zoylom Nevadom (Peru), Missy Jen Mbele Dorval (Kanada) i Zsuzsanom Sarkozi (Mađarska) izborila polufinale i borbe za medalju. Plasman u finale je izborila pobjedom protiv Nizozemke Xannom Van Lijf.

16-godišnjakinja nije uspjela postati treća hrvatska svjetska kadetska prvakinja poslije Karle Prodan i Helene Vuković, ali pokazala je da kategorija -70kg očito pripada hrvatskom judu. Medalja koju je osvojila Slaček, prva je za Hrvatsku na Svjetskom kadetskom prvenstvu nakon 2019. godine kada je Ana Viktorija Puljiz osvojila srebro u kategoriji -48kg kilograma, a Katarina Krišto broncu u kategoriji -63kg.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.