Nikad viđena situacija u snookeru. Navijači traže promjenu pravila

Screenshot: X

DING JUNHUI, najuspješniji azijski igrač snookera svih vremena, ispao je s Masters turnira u Saudijskoj Arabiji nakon nevjerojatne situacije na koju nije mogao utjecati. Natjeralo je to obožavatelje ovog sporta da na društvenim mrežama zatraže promjenu pravila.

Ding, osmi nositelj turnira na kojem slavlje u finalu pobjedniku donosi 600.000 eura, izgubio je od Stuarta Binghama 4:5 u frameovima, nakon što mu je pri rezultatu 4:4 i 32:0 u odlučujućem frameu dosuđen prekršaj zbog kojeg je mjesto za stolom morao prepustiti suparniku.

Bivši broj 1 svjetske liste igrača snookera i sam je ostao iznenađen nakon što je sudac Olivier Marteel dosudio prekršaj. Razlog je bio taj što mu je prilikom udarca u bijelu kuglu ispala kapica s vrha štapa i udarila u crvenu kuglu. Pokušaj ubacivanja crne kugle u rupu kod tog udarca bio je uspješan, no dio štapa koji je pogodio crvenu oduzeo mu je pravo da nastavi igru.

Nije mogao utjecati na to što se dogodilo

To je dalo šansu Binghamu, bivšem svjetskom prvaku, za povratak u meč, a on je to iskoristio i osvajanjem presudnog framea izborio ulazak u osminu finala. "Ne znam jeste li vidjeli što mi se dogodilo. Nikad mi se to nije dogodilo, a nisam siguran je li se dogodilo ikome", objasnio je Bingham na Instagramu, dodavši da je imao sreće i da je uspio zadržati mirnoću kako bi stigao do pobjede.

Ova situacija jasno je definirana u pravilima i sudac je donio ispravnu odluku. Ipak, navijači traže promjenu pravila objašnjavajući da Ding "nikako nije mogao imati kontrolu nad tim što se dogodilo". "To ne smije biti prekršaj. Pravila se hitno moraju mijenjati", navode drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.