Niko Kovač nastavio negativan niz. Debakl Leipziga i pobjeda Bayerna

Foto: EPA

PET UTAKMICA 19. kola Bundeslige odigrano je u popodnevnom subotnjem terminu. Bayern je na gostovanju s 3:2 pobijedio Augsburg zahvaljujući golovima Aleksandra Pavlovića iz 23., Alphonsa Daviesa iz sudačke nadoknade i Harryja Kane iz 58. minute. Oba pogotka domaćina postigao je Ermedin Demirović, i to u 52. i četvrtoj minuti nadoknade drugog poluvremena.

Hrvatski napadač Dion Drena Beljo ušao je u 62. minuti za Augsburg, koji je doživio osmi poraz u sezoni te se nalazi na 12. mjestu s 21 bodom. Bayern je s nova tri boda došao na njih 47, jedan manje od vodećeg Bayera koji svoj susret igra u večernjem terminu.

Bundesliga, rezultati:

Augsburg - Bayern 2:3
Hoffenheim - Heidenheim 1:1
Stuttgart - RB Leipzig 5:2
Werder - Freiburg 3:1
Wolfsburg - Köln 1:1

Kovačev Wolfsburg ponovno bez pobjede

Wolfsburg i Köln odigrali su 1:1. Utakmicu je obilježio događaj iz 14. minute. Naime, pomoćni sudac dobio je loptom u glavu od gostujućeg igrača Maxa Finkgrafea, koji je snažno napucao loptu iz terena. Wolfsburg je krenuo u napad, a Finkgrafe je reagirao čišćenjem lopte iz opasne zone.

Nažalost, ona je pogodila u glavu Siwera, koji nije mogao nastaviti suditi. Zamijenio ga je četvrti sudac, a s tribina je sišao rezervni sudac koji je preuzeo ulogu četvrtog suca. Siweru je na terenu odmah pružena hitna pomoć.

Momčad hrvatskog trenera Nike Kovača primila je pogodak u 38. minuti, kada je zabio Faride Alidou. No svega dvije minute kasnije poravnao je Kevin Paredes. Na kraju je to bio i konačan rezultat, čime se Kovačev niz bez pobjede produljio na četiri susreta. Wolfsburg je posljednju pobjedu u Bundesligi ostvario 16. prosinca.

Kramarić zabio Heidenheimu

Napadač Hoffenheima Andrej Kramarić u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena zabio je svoj sedmi pogodak u Bundesligi ove sezone. Hrvatski reprezentativac bio je strijelac protiv Heidenheima i tako izjednačio 1:1. Eren Dinkci je u 29. minuti doveo Heidenheim u vodstvo.

Hoffenheim se nalazi na osmome mjestu s 25 bodova, dok je Heidenheim deseti s dva boda manje.

Debakl RB Leipziga

Stuttgart je s 5:2 deklasirao RB Leipzig u, gledajući poredak, derbiju kola. Briljirao je njemačko-turski napadač Deniz Undav, koji je došao do hat-tricka tako što je zabio u 30., 56. i 75. minuti. Po jedan su za Stuttgart dodali Enzo Millot iz kaznenog udarca u 25. te Jamie Leweling u 48. minuti. 

Poraz Leipziga koliko-toliko ublažili su Benjamin Šeško i Lois Openda, strijelci iz 32. i 55. minute. Stuttgart se tako odvojio na trećoj poziciji od Leipziga. Pobjednik ovog susreta sada ima 37 bodova, dok je poraženi ostao na 33.

Werder nadigrao Freiburg

Werder je u preostaloj utakmici s 3:1 nadigrao Freiburg. Domaći strijelci bili su Marvin Ducksch, Justin Njinmah i Julian Malatini u 9., 53. i trećoj minuti sudačke nadoknade. Za goste je pogodio Vincenzo Grifo u 28. minuti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.