Niko Kovač: Priželjkivao sam još jednu godinu, ali došlo je vrijeme da se kaže zbogom

NA KONFERENCIJI za novinare održanoj u Salzburgu bivši je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač (38) potvrdio da je odlučio prekinuti igračku karijeru.

> Niko Kovač prekinuo karijeru: Prevario trenera da bi igrao za Hrvatsku!?

> "Ako vam je Niko Kovač rezerva, onda vi stvarno imate jaku reprezentaciju"

"Došao je dan kada aktivnom igranju nogometa moram reći zbogom. Planirao sam ranije mogućnost odigravanja još jedne sezone, no podsvjesno čovjek u ovim godinama mora biti spreman da kraj može doći u bilo kojem trenutku. Odluka o prekidu bila je postupan proces, a na kraju sam je donio u konzultaciji s ljudima iz kluba", rekao je Kovač pred okupljenim novinarima uz dodatak: "U profesionalnom sam nogometu proveo 18 prekrasnih godina".

"Hvala na svemu Niko - i puno sreće u Salzburgu ili negdje drugdje", stoji u poruci kojom se Red Bull Salzburg na svojim službenim stranicama oprostio od umirovljenog kapetana hrvatske reprezentacije.  Kovač je potvrdio da će nastaviti rad u nogometu. Nije nemoguće, rekao je, da prihvati neki od ponuđenih poslova u dosadašnjem mu klubu.

Umirovljenje Nike Kovača privuklo je veliku pozornost europske sportske javnosti. Od Le Parisiena, preko nizozemskog De Standaarda, do Kuriera, AFP-a, Associated Pressa, Kickera ili Welta, gotovo da i nema medija koji nije izvijestio o kraju njegove nogometne karijere. Nekoliko redaka je Nikin odlazak dobio čak i u njemačkom Financial Timesu.

Rođeni je Berlinčanin u Bundesligi karijeru gradio u Bayeru iz Leverkusena, minhenskom Bayernu, HSV-u i berlinskoj Herthi, iz čijih je redova 2006. godine stigao u Red Bull. U Bundesligi je odigrao 241 utakmicu i zabio 31 gol.

Klub mu je oproštajnu utakmicu priredio za desetog srpnja ove godine, kada će u Salzburgu gostovati njegov bivši klub, Bayern. S Bavarcima je Kovač, zajedno s bratom Robertom, osvojio naslov svjetskih klupskih prvaka 2001. godine.

P.V./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.