"Nismo teroristi i divljaci već narod koji je puno propatio. Pokazat ćemo to Portugalu"

SAFET SUŠIĆ je održao posljednju press konferenciju uoči sutrašnjeg sudara s Portugalcima u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Euro.

Prije dvije godine Portugal je izbacio BiH u repesažu za SP u Južnoafričkoj Republici, a Sušić i onaj dio Bosne i Hercegovine koji će navijati za Zmajeve sutra nadaju se da će sada Portugalci pasti.

Za utakmicu u Zenici Sušiću fali 75 posto obrane (Papac i Pandža su kartonirani, a Mujdža ozlijeđen):

"Unatoč svemu, siguran sam da ćemo znati sastaviti ekipu koja će znati odgovoriti Portugalcima", optimističan je Sušić:

"U odnosu na prije dvije godine u ekipi imamo neke nove igrače koji su nam dali dodatnu kvalitetu, a momci koji su onda igrali su dosta napredovali tako da smo puno bolji nego 2009. Međutim, svjestan sam da će njima ovog puta igrači Ronaldo, a znamo koliko im on znači. Držim da smo podjednaki s Portugalcima."

Spahić: Ne bojim se žutog kartona

Ronaldo i društvo imali su dosta prigovora na teren zeničkog stadiona, čak su i tražili od Uefe da utakmicu prebaci u Sarajevo, ali to je odbijeno:

"Bit će uvjeti isti za sve, a što se tiče tog njihovog zahtjeva, mogu reći kako smo mi u Francuskoj pokazali koliko nam odgovara dobar travnjak", kazao je Sušić, a prenosi SarajevoX.

Kapetan BiH Emir Spahić nije pod suspenzijom, ali mu ona prijeti ukoliko zaradi žuti karton: "Ne bojim se toga, neću se libiti napraviti prekršaj bude li opasnih situacija pred našim golom", naglasio je Dubrovčanin Emir:

"Žao mi je što smo u svjetskim medijima mi prikazani kao teroristi i divljaci. Poručujem ovim putem svima da mi nismo to nego jedan narod koji je puno propatio, a to ćemo pokazati Portugalcima sutra", euforično će Spahić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.