"Ništa kontra Medveščaka": Direktor EBEL-a stao u obranu "dragulja lige"

GLAVNI direktor EBEL-a Christian Feichtinger prisustvovao je utakmici Medveščaka i Olimpije u zagrebačkoj Areni prije dva dana. Za službene stranice hrvatskog predstavnika u regionalnoj ligi prokomentirao je atmosferu na Ice Feveru.

> Medveščak o širenju groznice: Na Maksimiru bi se navijači smrzavali, u Splitu skupo plaćali

"Na Arena Ice Feveru sam drugi put. Liga je jako ponosna što može igrati u ovakvoj dvorani i radujemo se eventualnom četvrtfinalu ili polufinalu u Areni. Drugi klubovi teško mogu napraviti ovakvo nešto jer nemaju dvoranu sličnu ovoj. Winter Classic u Klagenfurtu bio je spektakl sličnih razmjera. Nadam se da ćemo to što prije ponoviti i organizirati novi spektakl pred 30.000 ljudi."

Trener KAC-a bit će kažnjen zbog prigovora na Medveščakovih sedam domaćih utakmica zaredom

Prokomentirao je i riječi trenera Klagenfurta Emanuela Viveirosa koji se žalio što se u Zagrebu igra sedam utakmica zaredom, odnosno što Medvjedi imaju sedam domaćih utakmica u nizu.

"Protest KAC-a ne trebamo shvatiti preozbiljno. Trener je očito bio malo nervozan zbog poraza i rekao neke stvari koje nije mislio. Liga ga je već ispitala i zna da je napravio veliku pogrešku. Siguran sam da će snositi neke posljedice, ali čuo sam da se već javio i Martyju Raymondu i pokušao smiriti stvari. Ne bismo trebali stvarati bilo kakve probleme izvan leda. Siguran sam da će priča do sljedećeg gostovanja KAC-a u Zagrebu biti zaključena. Stoga, neke emocije koju su pokazane nakon poraza ne treba uzeti preozbiljno."

Austrijanci se žale na broj stranaca u Medveščaku


No, treneru Klagenfurta nakon izgubljene utakmice s Medveščakom nije zasmetalo samo sedam utakmica u Areni, već i broj stranih igrača u zagrebačkoj momčadi.

"Što se tiče broja stranaca, Medveščak ne krši niti jedno pravilo. Zato oko toga ne bi trebalo biti rasprave. U ligi sam već 14 godina i svake se godine vodi ta rasprava o tim pravilima. Na sastanku predsjednika lige u prosincu već smo odlučili da ćemo ostaviti ovaj sistem i za sljedeću sezonu."

Uveden je i jedan novitet koji bi trebao kvalitetu EBEL-a dići na višu razinu.

"Jedina je promjena mogućnost uvođenje try-out perioda u kojem će klubovi moći potpisati koliko god igrača žele, a da im to ne ulazi u kvotu od tri dozvoljene izmjene nakon popunjavanja 60 bodova na rosteru. Taj će period trajati šest tjedana, do kraja prve pauze u EBEL-u. Ovom bismo novotarijom omogućili klubovima da nađu najbolje igrače za pozicije koje trebaju popuniti, ali ujedno bismo natjerali i igrače da se ne opuštaju, da daju sve od sebe s obzirom da ne bi bili sigurni u svoje mjesto u momčadi.

"Ne želimo da Medvjedi odu u KHL"

Generalni menadžer lige osvrnuo se i na mogućnost ulaska Medveščaka u KHL.

"Potpuno razumijem zašto KHL želi klub koji igra pred 15.000 ljudi. Nisu oni jedini koji žele Medveščak. KHL je drugi svijet. Za igranje u njemu treba dramatično promijeniti postavu kluba jer, primjerice, samo putovanje više nije sjedanje u autobus i dolazak na odredište za 4-5 sati, već putovanja avionom u Novosibirsk... Drago mi je što smo dobili povratnu informaciju od Medveščaka da žele ostati u EBEL-u i nastaviti se natjecati s nama. To je ono što želimo jer je Medveščak jedan od dragulja naše lige."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.