Ništa od Snježne kraljice iduće godine. FIS izbacio sljemensku utrku iz rasporeda

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

IDUĆE skijaške sezone prvi put nakon 19 godina u rasporedu Svjetskog skijaškog kupa nema utrke na Sljemenu. Vijeće FIS-a usvojilo je kalendar za sezonu 2023./24. u kojem se nije našla Snježna kraljica. Čelnici FIS-a nisu uvažili zahtjev i argumente Hrvatskog skijaškog saveza za organizaciju utrka na Sljemenu.

Posljednjih su godina organizatori Snježne kraljice imali velike probleme zbog visokih temperatura i nedostatka snijega. Prošle sezone održana je samo jedna od dvije planirane utrke ženskog slaloma, dok je godinu prije toga odvožena samo ženska, ali ne i muška utrka. Zbog nedostatka snijega, otkazane su bile i utrke 2014. te 2016. godine.

Pavlek: Nadamo se da ćemo se vratiti u kalendar

Na odluku FIS-a osvrnuo se Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrka na Sljemenu te direktor hrvatskih alpskih reprezentacija.

"Žao nam je što Snježne kraljice neće biti ove zime, ali već razmišljamo o sezoni nakon i nadamo se i vjerujemo da će Snježna kraljica biti opet uvrštena u kalendar Svjetskog kupa 2024/25. U organizaciji utrka Svjetskog kupa ima brojnih primjera gdje drugi organizatori nisu organizirali utrke svake godine te su se ponovo nakon toga vraćali u kalendar, pa očekujemo da će tako biti i s našim utrkama", rekao je pa nastavio:

"Nažalost, imali smo veliki peh s vremenom zadnje dvije godine kada smo, baš tada, u novogodišnjem periodu svjedočili nevjerojatnim i dugotrajnim toplim vremenskim uvjetima za taj dio godine, ne samo u Zagrebu, na Sljemenu i u Hrvatskoj, već i u čitavoj srednjoj Europi, ali smo svake godine i u tako teškim uvjetima uspjeli organizirati barem jednu utrku."

"Ako nemate utrku, to je kao da naša nogometna reprezentacija neprestano igra u gostima, a naše su skijašice i skijaši svojim rezultatima itekako zaslužili i igru na domaćem terenu gdje su redovito ostvarivali dobre rezultate te se iskreno nadamo da će ona ponovo biti moguća nakon godine pauze", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.