Nizozemski Drago Ćosić poludio za Rakitićem: Poslušajte što izvodi kada zabije

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ u pobjedi Barcelone nad Tottenhamom (4:2) na Wembleyju u Ligi prvaka postigao je jedan od najljepših golova u karijeri.

Na loptu koja je odskočila na 18 metara naletio je i zakucao je od stative u gol nemoćnog Llorisa. 

Ovu Rakitićevu golčinu još euforičnije od samog strijelca proslavio je njegov veliki obožavatelj, kontroverzni nizozemski televizijski komentator Sierd de Vos, kojeg kao poznatog fana španjolskog nogometa zovu El Sierd. 

Nakon što je Rakitić postigao gol, El Sierd je u deliriju počeo oponašati zvukove rakete i to sve faze njene putanje: lansiranje, let i eksploziju, a pri tome je i na engleskom jeziku rekao "Ovo je ispaljivanje/lansiranje!", kako bi zvučao poput NASA-inih stručnjaka iz Cape Canaverala. 

Rakitića dakako u Hrvatskoj zovu Raketa, a istoimena letjelica, projektil ili svemirski brod na nizozemskom se kaže "raket". Zato je El Sierd bogatoj kolekciji urlika koje je ispuštao kada je Rakitić postigao gol, dodao i "Raket-ić".

Ovaj komentator već je ispaljivao prilikom Raketinih raketa. Evo kako je reagirao kada je prošle godine zabio sjajan gol Realu:

De Vos je inače u Nizozemskoj komentator "koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim". Ima obožavatelja, ali većina ga smatra teatralnim i patetičnim. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.