Njemački novinar o Gvardiolu: Nisam vidio da igrač njegovih godina tako nešto radi

Foto: EPA

JOŠKO GVARDIOL (21) u transferu vrijednom 92 milijuna eura prešao je iz RB Leipziga u Manchester City i postao najskuplji stoper u povijesti nogometa. O hrvatskom reprezentativcu govorio je novinar njemačkog Skya Philipp Hinze, koji prati zbivanja u Leipzigu.

"Izvanredno igra lijevom nogom. Preciznost i brzina dodavanja su mu fantastični. Riskantna dodavanja koja lome suparničke linije i probijanje driblingom kroz presing nisam vidio kod nikoga njegovih godina. Nevjerojatno je i kako rješava defenzivne situacije. K tome je miran igrač. U idućih tri do pet godina može postati najbolji branič na svijetu", vjeruje Hinze.

"Gvardiol je zaredao loše nastupe, ali Tedesco ga je ostavio u igri"

Gvardiol je u Leipzigu, kod trenera Jessea Marscha, počeo kao lijevi bočni, no njegov nasljednik Domenico Tedesco prebacio ga je u sredinu i dao mu puno povjerenje. "Gvardiol i Tedesco imali su jako dobar odnos. Pod njim je igrao svaku utakmicu.

No kod njega je bio i u jako teškoj situaciji za vrijeme utakmica s Rangersima u Europa ligi. Zaredao je loše nastupe, no Tedesco ga je ostavio u igri. Rekao mu je da mora prebroditi tu fazu. Mislim da je to pomoglo Gvardiolu.

Onda je došao trener Marco Rose, koji ga je također volio. Za mene je Gvardiol jedan od najboljih lijevonogih braniča, jedan od najboljih stopera", poručio je Hinze o Gvardiolu, koji je tijekom dvije godine u Leipzigu osvojio dva njemačka kupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.